TİKA Bosna Hersek’teki bir sağlık kuruluşuna ultrason cihazı gönderdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bosna Hersek’teki Kalesja Sağlık Evi’ne ultrason cihazı desteğinde bulundu.

TİKA Bosna Hersek’teki bir sağlık kuruluşuna ultrason cihazı gönderdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), bir proje kapsamında Bosna Hersek’in Kalesija şehrindeki Kalesija Sağlık Evine ultrason cihazı temin ederek sağlık alanında olumlu bir gelişmeye imza attı. TİKA’nın ultrason cihazı gönderdiği sağlık evinde abdominal, obstetrik, jinekolojik, kas-iskelet, tiroit, ürolojik, pediatrik, neonatal, transkranial ve yüzeysel doku uygulamaları yapılabilecek.

Projenin teslim törenine, Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Tuzla Kantonu Sağlık Bakanı Duşanka Beçiroviç, Kalesija Belediye Başkanı Sead Dzafic, Tuzla Kantonu Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Fadıl Alic, TİKA Saraybosna Koordinatörü Erdinç Işık ve Kalesija Sağlık Evi personelleri katılım gösterdi.

TİKA Bosna Hersek’teki bir sağlık kuruluşuna ultrason cihazı gönderdi

KALESJA BELEDİYESİNE DEPREMDEKİ YARDIMLARDAN DOLAYI TEŞEKKÜR

Büyükelçi Girgin, törende yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş depreminde Kalesija Belediyesinin sağladığı konteynır desteğinden dolayı teşekkürlerini iletti. Ayrıca, TİKA'nın gerçekleştirdiği bu projenin teşhis ve sağlık personellerinin eğitimi için kullanılacağını ve tüm Tuzla Kantonundaki hastalara hizmet edeceğini kaydetti.

Tuzla Kantonu Sağlık Bakanı Beçiroviç, TİKA'nın Tuzla Kantonunda gerçekleştirdiği sağlık projelerinin bölge halkı için çok yararlı olduğunu ve sağlık hizmetleri kalitesine önemli katkılar sağladığına vurguda bulundu.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER