Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir, ne işe yarar?

Tamamlayıcı sağlık sigortasının ne işe yaradığı pek çok vatandaş tarafından merak edilmektedir. Vatandaşlar tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında bilgi sahibi olmak isterken bu sigortanın kapsamını da merak etmektedir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir, ne işe yarar?

En iyi tamamlayıcı sağlık sigortası ile kişilerin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) bağlı olarak hali hazırda mevcut bir sigortaları olmaları halinde, SGK anlaşmalı özel hastanelerde ilave bir ücret ödemeden muayene ve diğer sağlık hizmetlerinden yararlanması sağlanmaktadır. Bu kapsamda herhangi bir sigorta şirketinden tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü alınca SGK ile anlaşması olan hastanelerde tedavi olunması mümkündür.

Yüksek kalitede sağlık hizmeti alarak SGK tarafından karşılanmayan miktar sigorta şirketi tarafından ödenecektir. Tamamlayıcı sağlık sigortası bu yönüyle adından da anlaşılacağı üzere mevcut sigorta tarafından karşılanmayacak birçok sağlık hizmetinin karşılanması, tamamlanması olarak ifade edilir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsamaz?

Tamamlayıcı sağlık sigortası dezavantajları içinde sayılacak bazı unsurlar bu sigorta türünün kapsamadığı hizmetler için ortaya çıkacaktır. Sigorta poliçesinin türüne göre hemen hemen birçok unsur tamamlayıcı sağlık sigortası ile kapsama alanı içine dahil edilebilmektedir. Bu kapsamda bazı unsurlar yine de tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamının dışında yer alacaktır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir, ne işe yarar?
Tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamı dışında yer alan başlıca unsurlar kısaca şunlardır:

  • Check – up,
    Diyetisyen hizmetleri,
    Psikolojik destek,
    Diş bakımı,
    İlaç masrafları,
    Diş tedavisi,
    Gözlük – lens,
    Doğum hizmetleri vb.
  • Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir, ne işe yarar? - Resim : 2

Sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında yer almayan unsurların özel diğer sigorta türleri ile tamamlanması da mümkündür. Öte yandan bu sigortanın kapsamının genişletilmesi de bazı yöntemler ile mümkün hale gelecektir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ve Özel Sağlık Sigortası Farkları Nelerdir?

Özel sağlık sigortası kapsamında teminata göre sağlık giderlerinin bir bölümü karşılanır ve ek ücretler ödenmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortası ise teminatlar, poliçe limiti ve anlaşmalı hastanelere gitmeye devamlılık şartları yerine getirildiği sürece ek ücret ödenmesine gerek kalmayacaktır. Her iki sigorta türünün de kendi içinde farklı kapsamları ve şartları bulunacaktır. Birçok farklı sağlık hizmetinin karşılanması ve tamamlayıcı hizmetler ile sigortalının tahlil, muayene, küçük cerrahi işlemler ayakta tedavi hizmetleri ile oda, refakatçi, yemek, diyaliz gibi birçok hizmetten yararlanması sağlanır. Tamamlayıcı sağlık sigortası birçok yönden avantajlı bir sigorta türü olarak değerlendirilmektedir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Avantajları Nelerdir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası avantajları arasında birçok unsur yer alıyor. Günümüzde en yaygın uygulanan sigorta türlerinden biri olasında da sahip olduğu bu unsurlar yer almaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında özellikle anlaşmalı özel hastanelerde SGK fark ücreti ödemeden muayeneden tahlili ve diğer yatarak – ayakta tedavi işlemlerinin gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır. Ayrıca ambulans hizmetlerinden de yararlanma olanakları ile sigorta kapsamında yer alan daha birçok avantaj elde edilebilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası seçerken dikkat edilecek bazı unsurlara göre bu sigorta türünün tüm avantajlarından kolay bir şekilde yararlanabilirsiniz. Aile içinde kimlerin sigortalanacağı ve sigortalanacak kişi sayısı, yaş sınırı, sağlık planı tipi, teminat kapsamı ve diğer birçok unsurun önceden değerlendirilmesi gerekecektir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir, ne işe yarar? - Resim : 3

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nasıl Kullanılır?

Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir, neleri kapsar sorusuna sigorta kapsamında farklı yanıtlar vermek mümkündür. Tamamlayıcı sağlık sigortasının kullanılması için hastanenin SGK ile anlaşmalı olması gerekecektir. Ayrıca sigortalının işlemlerini gerçekleştiren doktorun da bu anlaşma kapsamında yer alması gerekecektir. Poliçe özel ya da genel şartlarına uygun olunması halinde tamamlayıcı sağlık sigortasının avantajlarından faydalanılması mümkündür.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Dişi Kapsıyor Mu?

Tamamlayıcı sağlık sigortası diş tedavisi gibi işlemleri çoğu zaman karşılamamaktadır. Sigorta kapsamında çoğu zaman yer verilmediği için kişilerin diş tedavileri sigorta tarafından karşılanmaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile sigorta kapsamında yer alan unsurlar karşılanacaktır.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER