Sizin de kahve içtikten sonra tuvaletiniz geliyorsa sebebi bu olabilir!

Dünyada sudan sonra en çok tüketilen içerik olan kahve, uyarıcı özelliği ile vücudun daha aktif ve enerjik olmasını sağlamakla beraber bağırsak sistemi gibi vücudun bazı yerlerini de harekete geçirebiliyor. Özellikle sabah içilen kahve tuvalete gitmenize neden oluyorsa uzmanlara göre sizin de vücudunuz bundan etkileniyor olabilir.

Sizin de kahve içtikten sonra tuvaletiniz geliyorsa sebebi bu olabilir!

Çalışırken, arkadaşlarla sohbet ederken ya da tek başına keyif yaparken en çok tüketilen içeceklerin başında şüphesiz kahve yer alıyor. Kahve hayatımızın bu kadar içinde yer alıyorken kahvenin insan vücudundaki etkilerine dair yapılan araştırmalar da günden güne artıyor. İşte kahve ile ilgili bilmeniz gereken o bilgiler...

Sizin de kahve içtikten sonra tuvaletiniz geliyorsa sebebi bu olabilir!

Kahve sağlığa zararlı mı?
Kahve tüketenlerin en merak ettiği konuların başında "Kahve sağlığa zararlı mı?" sorusu yer alıyor. Uzmanlara göre kahve; tansiyon, taşikardi veya kalp ritmi bozukluğu hastalıklarının yanında bazı ilaçlarla birlikte kullanıldığında kimi sağlık sorunlarına neden olsa da, aşırı tüketilmediği sürece sağlığa zararlı bir içecek değildir. Hatta kahvenin vücutta yağ yakımı, odaklanma, fiziksel performansı artırma ve vücuttaki bazı vitaminlerin günlük ihtiyacını karşılama gibi olumlu yanları da vardır. Elbette bu olumlu etkiler içilen her kahve için geçerli değildir.

Hangi kahveyi içmeliyiz? Hangi kahve sağlıklıdır?
Öğütülmüş kahve çekirdeklerinin demlenmesiyle yapılan filtre kahve, americano, espresso ve Türk kahvesi gibi kahveler, gerçek kahvedir. Bu kahvelerin aşırı tüketilmediği sürece vücuda bir zararı olmadığı gibi faydaları vardır. Bununla birlikte marketlerde satılan hazır, granül kahveler ise gerçek kahveler olmayıp kahve çekirdeklerinin kimyasallarla buluşmuş halidir ve yaygınlığı yüksek olsa da pek fazla önerilmez.

Sizin de kahve içtikten sonra tuvaletiniz geliyorsa sebebi bu olabilir! - Resim : 2

Kahve ne zaman, saat kaçta içilmelidir?
Kahvenin ne zaman içildiği kültürden kültüre farklılık gösterir. Örneğin Türk kültüründe misafir akşam gelse dahi Türk kahvesi ikram edilir. Espresso'nun anavatanı İtalya'da ise geç saatlerde kahve içmek yaygın olmadığı gibi hoş da karşılanmaz. Hakikaten de kahve, içerdiği kafein sayesinde vücudu dinç ve ayık tutacak uyarıcılığa sahip olduğu için öğleden sonra iki veya üçten sonra içilmesi uyku kalitesini bozacağından geç saatlerde içilmemelidir.

Kahve içtikten sonra neden tuvaletimiz gelir?
Kahve, içerisindeki kafein ve diğer bileşenlerle birlikte, sindirim sistemindeki hareketi ve kan basıncını yani nabzı artırarak tuvalete gitme ihtiyacı doğurur. Uzmanlara göre, eğer ki kahve içtikten yarım saat sonra tuvaletiniz geliyorsa içtiğiniz kahvenin dozu size fazla gelmiş olabilir. İçtiğiniz kahvenin porsiyonunu ya da eklediğiniz kahveyi azaltarak kahvenin bu etkisinden kurtulabilirsiniz.

Sizin de kahve içtikten sonra tuvaletiniz geliyorsa sebebi bu olabilir! - Resim : 3

SONRAKİ HABER