Sıcak yaz günlerinde içinizi rahatlatacak soğuk kahve yapımı!

Havaların ısınması ile beraber serinleme ihtiyacı da iyiden iyiye arttı. Hava sıcaklıklarının artması ile beraber ferahlamak isteyenlerinde soğuk içeceklere olan talebi arttı. Bu çerçevede içinizi serinletecek soğuk kahve yapımı için tarifi derledik.

Sıcak yaz günlerinde içinizi rahatlatacak soğuk kahve yapımı!

Hava sıcaklıklarının yükselmesi ile beraber serinlemek için türlü yollar denenmeye başladı. Hava sıcaklıkları yükselmeye devam ederken serinlemek isteyenler de en kısa yoldan soğuk içecek içmeyi tercih ediyor. Soğuk içecek tercihini ise soğuk kahveden yana kullananlar bunu evde en kolay şekilde nasıl yapacaklarını sorguluyor.

Yaz aylarında sıcaklar bastırdıkça soğuk su, limonata, soğuk çay soğuk kahveler çokça tüketilmeye başlarken soğuk içecekler de ilgi görmeye devam ediyor. İçinizi ferahlatacak lezzetli ve evde yapılabilecek soğuk kahve tarifini haberimizde derledik.

EVDE SOĞUK KAHVE YAPIMI

Hem ferahlamak hem de kahve içmekten vazgeçemeyenler için soğuk kahve sıcak yaz günlerinde serinletici bir alternatif oluyor.

Sıcak yaz günlerinde içinizi rahatlatacak soğuk kahve yapımı!

Soğuk kahve içmek isteyenler evdeki malzemelerle en kolay nasıl kahve yapıldığını sorguluyor. İşte evde soğuk kahve yapımı;

Malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 çay kaşığı dolu dolu şeker
  • Süt

Bardağa 1 tatlı kaşığı granül kahve, şeker ve 2 yemek kaşığı sıcak suyu dökün. Malzemeler birbirine karışana kadar çırpın. Kahvenin kıvamı koyulaşana kadar karıştırdıktan sonra bardağı buz ile doldurun ve süt ekleyin. Daha sonra kahvenizi afiyetle içebilirsiniz.

SONRAKİ HABER