Sessiz kalp krizi kendini kol, çene, sırt ve midede gösteriyor

Kalp krizi günümüzde sıkça artan sağlık sorunlarının başında geliyor. Uzmanlar pek çok kişinin sessiz kalp krizi geçirdiğini ancak hayatlarını ciddi tehlikeye sokana kadar bu durumu fark etmediklerini dile getiriyor.

Sessiz kalp krizi kendini kol, çene, sırt ve midede gösteriyor

Doktorlar sessiz kalp krizinin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini her fırsatta dile getiriyor. Klasik belirtiler olmadan da kalk krizi kendini gösterebiliyor. Fakat bu noktada kalp krizinin gizli belirtilerini anlayıp tanımak son derece önemli.

KALP KRİZİ DİĞER HASTALIKLARDAN NASIL AYRILIR?

Kalp krizinde belirtiler genellikle grip ve nezle gibi hastalıklarla karıştırılabiliyor. Kalp krizini bu tür hastalıkların belirtilerinden ayırmak ciddi önem arz ediyor. Peki, kalp krizi kendini nasıl gösterir, kalp krizinden diğer hastalıkları ayırmak nasıl mümkün olabilir?

SÜRELİ SEMPTOMLAR

Sessiz kalp krizini diğer hastalıkların belirtilerinden ayıran ne zaman özelliği, kişinin zor fark edeceği kadar hafif belirtilerle kendini göstermesidir. Göğüs ağrısı, nefes darlığı ya da mide ağrısı gibi kişinin semptomları iyi takip etmesi gerekiyor. Sessiz kalp krizi geçirenlerin büyük bir kısmı genellikle daha uzun süreli semptomlar yaşayabilir.

SESSİZ KALP KRİZİ RİSKİ

Kalp krizinde kalbe giden bir bölümünün tıkanması ve kan akışının yavaşlaması ciddi bir sorundur. Bu durum kalp kasında hasar ve yara izine sebep olur. Uzmanların değerlendirmesine göre pek çok kişi sessiz kalp krizi noktasında belirtileri fark etse bile önemsemeyip doktora başvurmuyor. Bu şekilde kişi hayatını daha fazla riske atmış oluyor.

Göğüste ağrı, kol, sırt, mide ve çenede baskı hissi, mide bulantısı ve soğuk terlemeler genellikle sessiz kalp krizinin belirtileri arasındadır.

NOT: Haberimiz teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER