Sakın bu hataya düşmeyin! Grip hakkında doğru bilinen yanlışlar!

Grip mevsiminin yavaş yavaş başlaması ile beraber bu hastalık ile alakalı olarak doğru bilinen yanlışlar hakkında doktorlar uyarılar yapmaya başladılar.

Sakın bu hataya düşmeyin! Grip hakkında doğru bilinen yanlışlar!

Dünyanın en yaygın hastalıklarının başında gelen grip hemen hemen herkesin belirli dönemlerde yakalandığı bir rahatsızlıktır. Bu hastalık ile ilgili olarak herkesin bir fikri bulunuyor. Hatta herkesin kendisine özel tedavi yöntemleri de bulunuyor. Ancak bu hastalığa dair doğru olduğu düşünülen çok sayıda yanlış da çok yaygın. Yanlış bilinen bu bilgilerden dolayı insanlar zaman zaman zorda kalabiliyorlar. Bu hususta doktorlardan yeni uyarılar gelmeye başladı.

GRİP AŞISI HAKKINDA HURAFE!

Grip aşısı olan kişilerin bu hastalığa yatkın olacaklarına inanan önemli bir kitle bulunuyor. Bu kişiler kendileri grip aşısı olmadıkları gibi çevrelerindekilerin de grip aşısı olmalarını engelliyorlar. Grip aşısı her yıl içeriği yenilenen bir aşı türüdür. Grip mikrobu mutasyonlarla farklı özelliklere geçtikçe bu aşıda da değişiklik yapılıyor. Grip aşısı yaptıranların vücutları bu mikroplara karşı bağışıklık kazanmış oluyorlar. Dolayısıyla bu kişilerin hasta olması engellenmiş oluyor.

SOĞUK ALGINLIĞI İLE GRİP AYNI ŞEY Mİ?

Soğuk algınlığı ile grip hastalıklarının aynı hastalıkların farklı isimleri olduğunu düşünenlerin sayısı da az değil. Benzer semptomlara sahip olan bu hastalıklar tamamen bağımsız iki ayrı hastalıktır. Farklı virüslerden kaynaklandığı için grip ile soğuk algınlığının da şiddeti farklı olmaktadır. Doğuk algınlığı daha çok üst solunum yolları ile alakalı bir rahatsızlıktır. Oysa grip bunun çok daha ötesindedir. Grip virüsleri akciğere ulaşıp iltihaplanma yapabilirler. Bu da iki hastalığın tedavisinin de farklı olacağını ortaya koyuyor.

GRİP SOĞUK HAVADA OLUR YANILGISI!

Grip hastalığının soğuk hava ile bir bağlantısı pek yoktur. Bu hastalığa soğuk hava değil virüs neden olur. Virüs ne kadar yayılma alanı bulursa grip hastalığı da o kadar yayılır. Ancak kış mevsiminde grip hastalığının çok daha fazla görüldüğü de bir gerçektir. Bunun asıl nedeni ise hastalıkla hiç alakalı değildir. Kış mevsiminde insanlar kapalı alanlarda daha fazla vakit geçirip yakın temas kurabiliyorlar. Bu da grip virüsünün yayılmasına zemin hazırlıyor. Bundan dolayı kış aylarında grip daha yaygın hale geliyor.

SONRAKİ HABER