Ailesiyle birlikte Mersin'e tatile gelen Ahmet bebek, bir gece ağlayarak uykusundan uyanmış ve anne Hülya Karademir tarafından hemen hastaneye götürülmüştü. Mersin hastanesinde yapılan tetkikler sonucunda bebeğin beyin damarlarında baloncuk oluştuğu ve kanama yaşandığı tespit edildi. Bu nadir sağlık sorunu nedeniyle, Ahmet bebek, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde Prof. Dr. Ergün Dağlıoğlu ve ekibi tarafından tedavi altına alındı.
"Böyle bir çocuğun tedavisi üstlendik"
Şahdamarındaki baloncuğun tedavisi, kasık damarlarından beyin damarlarına ulaşarak, baloncuğun kapatılması ve stent takılması gerektiren özel bir ameliyatla gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ergün Dağlıoğlu, Ahmet bebek için bu nadir rahatsızlığın tedavi edilmesinde kullanılan kan sulandırıcı ilaçların, çocuklar için çok nadir kullanıldığını ve bu nedenle özel bir tedavi yöntemi uyguladıklarını açıkladı.
Türkiye'nin ilk yerli yapay damarı ile Başarılı Tedavi sonuç verdi!
Prof. Dr. Ergün Dağlıoğlu, "Gerçekten literatürde de çok az sayıda olgu mevcut. Bir elin parmaklarından daha az yayın mevcut. Böyle bir çocuğun tedavisi üstlendik. Bizim için de farklı bir süreç oldu. Baloncuğun tedavisini yapmak için hastanın kasığından kateter ile beyne ulaştık. Aynı kateterden hem baloncuğu kapattık hem de aynı kateterden stenti yerleştirdik. İşlem sırasında herhangi bir sorunumuz olmadı. İşlem sonrasında hastamızı yaklaşık 48 saat süreyle yoğun bakımda beyindeki basıncın azalması için ilaç tedavisi ve medikal eşliğinde sedasyonla (uyutarak) takip ettik. Ondan sonraki süreçte de yavaş yavaş uyandırma işlemini yaptık. Ondan sonraki takiplerinde giderek kanamasının azaldığını gördük. Baloncuğun da kapalı olduğunu gördük. Daha sonra hastamızı servise aldık. Servise aldıktan sonraki süreçte de aile de olayın içerisine geldi ve şükürler olsun kendisi oldukça iyi bir durumda" dedi.
Burun Estetiği hakkında sıkça merak edilen sorular ve yanıtları!
"Çocuğumu bana kavuşturdular"
Ahmet bebeğin annesi H. K., oğlunun ani kriz geçirdiğini ve hemen hastaneye başvurduklarını belirtirken, ameliyat sonrası Ahmet'in durumunun hızla iyileştiğini ve tedavi ekibine minnettar olduklarını ifade etti.
Ahmet bebeğin annesi H. K., "Önce emmek istediğini anladım. Sonra baktım kramp girdi, kaskatı kesilmişti. Nöbet geçirdiğini anladım. Direkt hastaneye başvurduk. Üniversite hastanesinde önce epilepsi olduğunu söylediler. Sonra tomografi çekilince kanamanın olduğunu gördüler. Sonra Ankara’ya sevk ettiler bizi. Ambulansla Ankara’ya geldik" dedi ve şöyle devam etti:
"Çok başarılı bir ameliyattı. Sağ olsunlar çok iyi oldu, çok şanslıyız böyle bir hastaneye geldiğimiz için. Çocuğumu bana kavuşturdular. Önce Rabbime sonra Ergün hocama çok teşekkür ediyorum. Şu an durumu iyi. Gün geçtikçe durumu daha iyiye gidiyor. Önce tepkisizdi, direkt duvara bakıyordu. İkinci günü bizi görmeye başladı. Sonra yavaş yavaş elini, kolunu hareket ettirmeye başladı. Gülümsemeye başladı. Yavaş yavaş ilerliyoruz. Kolay değil uzun bir süreç bizi bekliyor ama çok şükür çocuğum sağlıklı bir şekilde benim yanımda. Hastanedeki hemşirelere, Ergün hocama çok teşekkür ederim"
Covid-19'un ERİS varyantında ilk vaka Türkiye'de görüldü
Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği Prof. Dr. Ergün Dağlıoğlu ise hastalarının tedavilerini başarıyla tamamlamaktan mutlu olduklarını ve kliniğin damar hastalıklarının tedavisi konusunda Türkiye'de liderlerden biri haline geldiğini belirtti.
Bu başarılı müdahale, Ahmet bebeğin ailesine umut ışığı oldu ve sağlığına kavuşmasına yardımcı oldu.
Haberankara.com