Sağlık Bakanlığından Sıcak Bitkinliği uyarısı

Ülke genelinde etkisini gösteren mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklıkları insanlarda sağlık sıkıntıları yaşanmasına neden oluyor. Bu konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara bir bilgilendirme yapıldı.

Sağlık Bakanlığından Sıcak Bitkinliği uyarısı

İş veya başka nedenlerden ötürü bugünlerde dışarıda fazla vakit geçirenlerde Sıcak Bitkinliği rahatsızlığı baş göstermeye başladı. Vatandaşların aşırı sıcaklarla dolu geçen günlerde önlem alması için Sağlık Bakanlığı yapılması gerekenleri duyurmak adına bir paylaşım hazırladı.

Sağlık Bakanlığından Sıcak Bitkinliği uyarısı

Bakanlığın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

"Sıcak bitkinliği, uzun süre aşırı sıcağa maruz kalma ve yeterli miktarda sıvı almamaya bağlı su ve mineral kaybıyla meydana gelir. Yaz aylarında bol miktarda su ve mineral yönünden zengin sıvılar tüketmeyi ihmal etmeyin"

SICAK GÜNLERİN SÜRMESİ BEKLENİYOR

Dün Türkiye'de hissedilen sıcaklığın 66 derece gibi akıllara durgunluk veren bir seviyeye çıkması tedbirlerin aciliyetini gözler önüne serdi. Bu kapsamda vatandaşların Bakanlığın ve ilgili uzmanların uyarısını göz önüne bulundurarak sıvı tüketimine ağırlık vermesi vurgulanıyor.

Temmuz ayının içinde olunmasından dolayı Sıcaklıkların daha uzun bir süre sürmesi ön görülüyor. Bu kapsamda vatandaşların ev ve iş yerlerinde kendilerine serin bir ortam sağlaması ve vücutlarına dikkat etme çağrıları devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER