Sağlık Bakanlığı vatandaşları sıcaklara karşı önlem almaya çağırdı

İnsan vücudunun bulunduğu ortama göre olumsuzluklarla karşı karşıya kalma ihtimali sağlık sıkıntısı yaşayanlar için önemli bir durum olarak göze çarpıyor. Özellikle hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği dönemde bir çok insandan farklı hastalığı yaşayanların özel olarak önlem alması gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı vatandaşları sıcaklara karşı önlem almaya çağırdı

Konu ile ilgili olarak hava sıcaklıklarının aşırı yüksek seviyelerde seyrettiği ülkemizde Sağlık Bakanlığından özellikle kronik sağlık sorunları yaşayanları yakından ilgilendiren bir bilgilendirme geldi.

ÖZELLİKLE BU KİŞİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR

Sağlık Bakanlığı hava sıcaklıklarının günün en yoğun anlarında dışarıda bulunmanın kendilerini en çok etkilediği insanların açık alanda çalışanlar, 4 yaşından küçük çocuklar, 65 ve üstündekiler, bakıma ihtiyacı olanlar, aşırı kilolu kişiler, gebeler, sürekli ilaç kullananlar (özellikle tansiyon düşürücü ilaç, idrar söktürücü ilaç, depresyon ilacı ve uyku ilacı) ve kronik hastalığı olanların (psikiyatrik bozukluklar, depresyon, diyabet, kronik akciğer hastalıkları, kalp damar hastalıkları, beyin damar hastalıkları) olduğunu belirtti.

Açıklamanın devamında bu kişilerin sıcaklığın zirve yaptığı anda evlerinde kalması gerektiği ifade edildi. Sıcaklığın etkilediği bu zümrenin ilgili kurumları takip etmeye devam ederek kendi işlerini bu duruma göre ayarlamaları gerektiği hatırlatıldı.

SICAK HERKESİ ETKİLİYOR

Sıcaklıkların sadece ilaç kullanan ya da kronik rahatsızlığı olanları etkilemediğini unutmamak gerekiyor. Uzmanlar ve ilgili kurumlar tarafından vatandaşlara aşırı sıcak havalarda mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın açıklaması geliyor. Havalar konusunda hassas olan insanların kendi sağlıkları için bu uyarıları önemsemesi gerektiği ifade ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER