Sağlık Bakanlığı Uluslararası Sağlık Hizmetleri ile Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu arasında işbirliği kararı

Sağlık Bakanlığı Uluslararası Sağlık Hizmetleri ile Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu arasında işbirliği ne imza atıldığı öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı Uluslararası Sağlık Hizmetleri ve Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu'ndan işbirliği

Ülkemizde sağlık alanında çeşitli işbirliklerine imza atılmaya devam ediyor. Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) bünyesinde faaliyet gösteren Ankara Sağlık Turizm Federasyonu (ASATUF) ve Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda güçlü işbirliği kararları alındı.

ASATUF Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, sağlık turizmi alanında işbirliğini artırmak ve geliştirmek istediklerini belirterek, işbirliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

SAĞLIK BAKANLIĞI ULUSLARARASI SAĞLIK HİZMETLERİ İLE ANKARA SAĞLIK TURİZMİ FEDERASYONU ARASINDA İŞBİRLİĞİ

Uluslararası Sağlık Hizmetleri (USHAŞ) ile adımların atılmasını istediklerini belirten Prof. Dr. Karabulut, Ankara Sağlık Turizm Federasyonu olarak Türkiye'ye tedavi olmak için gelen hastalara VİP hizmetleri verilirken tedavilerinin sonunda da bu hastalara ülkenin doğal güzelliklerini, kültürel, tarihi ve turistik yerlerini de görmelerini tavsiye ettiklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Uluslararası Sağlık Hizmetleri ile Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu arasında işbirliği kararı

Bu işbirliği sayesinde ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlamaya çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Karabulut, “Misafir olarak ülkemize gelen hastalarımızı kurumsal olarak bu işi yapan üyelerimize ve sağlık kuruluşlarımıza yönlendiriyoruz ve gerekli takibatları da yapıyoruz. 'Health Türkiye' Türkiye dışında yaşayan ve sağlık hizmeti almak amacıyla Türkiye'yi ziyaret etmeyi planlayan misafirlerimize yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı Uluslararası Sağlık Hizmetleri ile Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu işbirliği içinde çalışacaklarını bu şekilde daha kaliteli ve yüksek memnuniyetle uluslararası hastaların hizmeti almalarını kolaylaştıracaklarını ve gerekli çalışmaların devam edeceğini ifade eden Prof. Dr. Karabulut, ''Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde sağlık sistemimiz, 'Health Türkiye' başlığı altında küresel bir markaya dönüşmüştür” dedi.

SONRAKİ HABER