Sağlık Bakanı Memişoğlu vatandaşları bu 3 konuda dikkatli olmaya çağırdı

İnsan sağlığını tehdit eden bir çok konu başlığı bulunuyor. Bu konular ile ilgili vatandaşlar bireysel ve toplumsal önlem almadığında bedelini ödemek zorunda kalabiliyor.

Sağlık Bakanı Memişoğlu vatandaşları bu 3 konuda dikkatli olmaya çağırdı

Dünya üzerinde en önemli konular sıralamasında üstlerde yer alan insan sağlığını korumak adına resmi ve özel kurumlar çalışmalar yürütüyor. İnsanları da bu konuda bilinçlendirmek adında çağrılarda bulunurken onlara nelere dikkat edip neleri uygulamaları konusunda ikazlarda bulunuluyor.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'da Konya'da yaptığı ziyarette insan sağlığının korunması adına önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu vatandaşların özellikle 3 konu hakkında dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

BESLENME, BAĞIMLILIK VE HAREKETSİZLİK

Bakan Kemal Memişoğlu Konya'da yaptığı açıklamada "Toplum için her zaman en büyük üç tane riski olduğunu söylüyoruz. Birincisi kilo, düzgün beslenme, sağlıklı beslenme. İkincisi bağımlılık. Özellikle tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı ve maalesef özellikle genç nüfusumuza bir saldırı olarak düşünüyoruz. Puf veya elektronik sigaralar konusunda lütfen dikkatli olalım. Çünkü sağlığımızı kaybedecek en önemli risklerdir bunlar. Bir üçüncüsü de hareketsizlik" dedi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu insanların bu konuda taviz vermeden kendilerine uygun şekilde davranmalarını istedi. Beslenme, bağımlılık ve hareketsizlik konusunda insanların sağlıklarını tehdit edecek adımlardan uzak durmasının önemine vurgu yapıldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER