Sağlık Bakanı Koca onaylı randevu sistemi sonrasında oluşan durum hakkında konuştu

Ülkemizde sağlık konusunda en önemli konu başlıklarından birisi olarak randevu alma problemi gösteriliyordu. Bu sorunun kökten çözülmesi için geçtiğimiz günlerde düğmeye basılmış ve yeni sistem devreye sokulmuştu.

Sağlık Bakanı Koca onaylı randevu sistemi sonrasında oluşan durum hakkında konuştu

Türkiye genelinde binlerce vatandaşın düzelmesini istediği ortak konu muayene sırası bulabilmek şeklinde olmuştu. On binlerce vatandaşın taleplerini yüksek sesle dile getirmesi sonrasında Sağlık Bakanlığı gerekli çalışmayı başlattıklarını açıkladı.

Söz konusu çalışma ile vatandaşların randevularına duydukları sadakatin artırılması hedeflenmiş, randevu alanların bir gün önce randevusunu onaylama şartı koşulmuştu. Bu sistemin uygulanmaya başlanmasının ardından nasıl bir geri dönüş sağlandığı konusunda en net açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi.

Sağlık Bakanı Koca onaylı randevu sistemi sonrasında oluşan durum hakkında konuştu

“BİR SORUNLA KARŞILAŞILMADIĞINI SÖYLEYEBİLİRİM”

Bakan Koca sistemin iyi ilerlediğinden ve randevu alanların muayene gitme oranlarında yaşanan artıştan bahsetti. Sağlık Bakanı Koca “Şu anda bir sorunla karşılaşılmadığını söyleyebilirim. Özellikle sadakatsizlik ve son dakika iptalleri sebebiyle kapasitemizin yüzde 30'unu kullanamıyorduk. Bu anlamda sadakat oranında, randevusuna gelen vatandaşımızın oranında önemli artış olduğunu söyleyebilirim” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasının devamında bir aylık sonuçlar geldiğinde tabloyu daha net görebileceklerini işaret etti ve sorunu çözene kadar çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

Vatandaşlar randevularına onaylayıp gitmediklerinde yaptırıma uğruyorlar. Bu nedenle vatandaşların gidemeyeceklerse randevularını hiç onaylamıyor ve onların yerine başka hastalara randevu hakkı tanınıyor.

SONRAKİ HABER