Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: "Yenidoğan çetesi 26 Nisan'da çökertildi"

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, katılmış olduğu canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Son günlerde gündemde olan Yenidoğan çetesine ilişkin 5 Mayıs 2023 tarihinde emniyetten yardım istediklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: "Yenidoğan çetesi 26 Nisan'da çökertildi"

İstanbul’da çok sayıda bebeğin ölümüne sebep olan ve Cumhuriyet Savcısı’nı tehdit eden Yenidoğan çetesine ilişkin soruşturma tüm hızıyla devam ediyor.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Yenidoğan çetesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 25 Eylül 2023 tarihinde hastanelere olağanüstü denetim yaptıklarını ifade eden Memişoğlu, 27 Mart tarihinde CİMER’e şikayet başvurusunun oluşturulduğunu söyledi.

“DENETİMLER YAPILIP, TALİMATLAR VERİLİYOR”

Bakan Memişoğlu’nun konuya ilişkin yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde:

“27 Mart'ta CİMER'e şikayet başvurusu oluşturuluyor. 28 Mart'ta bu şikayet iletiliyor. Bakanlık teftiş kurulu ve İl Sağlık müdürlüğüne bu şikayet iletiliyor. Bakılıyor ki İl Sağlık Müdürlüğü gereğini yapmak için harekete geçiyor. Denetlemeler yapılıp, talimatlar veriliyor.

“DELİL BULAMIYORUZ”

Bu çete öyle bir çete ki manipüle ediyor delil bulamıyoruz dedi arkadaşlarımız. Dolayısıyla rutin biz bu sefer 5 Mayıs 2023'te Emniyet'ten destek istiyoruz. Böyle bir şüphe var. Bebekleri fazla yatırarak, hastanelere göndererek SGK'yı suiistimal ettiklerini ilettik.

ÇETE 26 NİSAN 2024 TARİHİNDE ÇÖKERTİLDİ

Bakan açıklamasının devamında yaklaşık olarak 300 kişinin dinlenmesine başlandığını ifade etti. Çetin asıl olarak 26 Nisan 2024 tarihinde çökertildiğini söyleyen Bakan Memişoğlu, polisin bu tarihlerde belirli hastanelere baskın yaptığının da altını çizdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER