Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan hava ambulansları açıklaması

Sağlık birimleri tatil ya da gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor. Tatil döneminde de hazır olduklarını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vatandaşlara yönelik uyarılarda bulunmadan etmedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan hava ambulansları açıklaması

Türkiye sağlık gücü konusunda adından söz ettirmeye devam ediyor. Vatandaşlara zorlu koşullar ya da özel günlerde bile sağlık hizmetini ulaştıran ekipler güçlendirilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda Sağlık Bakanlığının envanterine hava ambulansları dahil edilmişti.

"HER ZAMAN HAZIRIZ, AMA.."

Pek çok zorlu arazide ve acil vakalarda büyük bir kolaylık sağlayan hava ambulansları bu kurban bayramı tatili döneminde de adından söz ettirdi. Şu ana kadar kaç vaka için hava ambulansı kullanıldığı ile ilgili bilgi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan hava ambulansları açıklaması

Bakan Koca sosyal medya hesabı üzerinden hem bilgilendirme hem de uyarı içeren bir mesaj paylaştı. Bakan Koca paylaşımında "Hava Ambulanslarımız arife gününden itibaren 126 acil vaka için harekete geçti. Hazır olmasına her zaman hazırız, ama temennimiz dönüş yolunda çok dikkatli olunması" dedi.

YOLLARDA YOĞUNLUK BEKLENİYOR

9 Günlük Kurban Bayramı tatilinde son günlere doğru yaklaşılmasından dolayı yollarda ilerleyen günlerde yeniden bir yoğunluk durumunun yaşanacağı ön görülüyor. Bu durum ile ilgili başta İçişleri Bakanlığı ve valilikler olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşlarından yollarda dikkatli olunması çağrılarında bulunuluyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER