Sabahları böyle uyananlar aman dikkat! Akciğer kanserinin en önemli belirtisiymiş!

Akciğer kanserinin en önemli belirtisi hakkında bilgilendirme yapıldı. Sabah öksürüğünün çok büyük risk olduğu açıklanırken hemen doktora başvurulması gerektiği bildirildi.

Sabahları böyle uyananlar aman dikkat! Akciğer kanserinin en önemli belirtisiymiş!

Akciğer kanseri oldukça sorunlu hastalıkların başında geliyor. Bu kanser türünün çok önemli bir özelliği bulunuyor. Çok hızlı bir şekilde yayılabilen akciğer kanseri ilk evrede teşhis edilemezse bunun faturası çok ağır olabiliyor. Akciğer kanseri erken teşhis edilirse tedavisi mümkün oluyor ve yaşam süresi uzatılabiliyor. Ancak bunun için hastalığın hemen başlangıçta tespit edilmesi gerekiyor.

EN ÖNEMLİ BELİRTİSİ ORTAYA ÇIKTI

Akciğer kanseri ile alakalı olarak hem Türkiye’de hem de yurt dışında çok önemli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların ana odağı hastalığın tedavisi üzerine olurken belirtileri de tespit edilmeye çalışılıyor. En önemli belirti yapılan bu çalışmalarda ortaya çıktı. Bu belirtiyi görenlerin hiç vakit kaybetmeden hemen doktora başvurmaları gerekiyor.

Sabah uyanıldığında öksürük nöbeti geçirenler akciğer kanserinin en önemli belirtisine sahip olabilirler. Bu öksürük nöbeti sırasında kanlı balgam çıkaranlar ise büyük bir risk altındalar. Bundan dolayı hemen akciğer kanseri şüphesi ile doktora başvurulmalı ve onun yönlendirmesi ile gerekli testlerin yapılması gerekiyor. Bu erken evre teşhisi ile yaşama tutunan çok sayıda hasta bulunuyor.

DİĞER BELİRTİLER NELER?

Akciğer kanseri hastalığına yakalananların yüzde 80’inin sigara kullandıkları tespit edildi. Bir kişi sigara kullanıyorsa, geçmeyen kuru öksürüğe sahipse, yorgunluk sorunu yaşamaya başlamışsa ve denge problemleri ile karşılaşıyorsa hemen hiç vakit kaybetmeden hastaneye gitmelidir.

Akciğer kanserinin bir diğer belirtisi ise kilo kaybıdır. Anlamsız bir şekilde kilo kaybı başlamış ise akciğer kanserinden dolayı olabilir. Bunun yanında güç nefes alma ve nefes alırken göğüste ağrı da bir diğer belirti olarak öne çıkıyor.

SONRAKİ HABER