Sabah uyanır uyanmaz kahve içenler dikkat!

Pek çok kişi sabah uyanır uyanmaz ayılmak için hemen kahveye yöneliyoruz. Ancak bu duruma karşı uzmanlar uyarıyor. Çünkü sabah aç karnına içilen 1 fincan kahvenin yarardan çok zararı var.

Sabah uyanır uyanmaz kahve içenler dikkat!

Sabahları içildiğinde enerji verdiğine inanılan kahveye ilişkin kötü haber uzmanlardan geldi. Rex Isap, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında sabah içilen kahvenin vücuda zarar verdiğini belirtti.

KAHVE NE ZAMAN İÇİLİR?

Uzman isim yaptığı değerlendirmesinde dengeli bir şekilde içilen kahvenin yararı olabileceğini belirtti. Uyandıktan sonra ilk 1 saat içinde kahve tüketilmemesi gerektiğini ifade eden uzman isim sabah içilen kahvenin gün boyunca beyinde adeozin isimli bir kimyasal ürettiğini belirtti. Bu kimyasal maddenin uyku ihtiyacının artmasının neden olduğuna, kafein tüketen kişilerin ise uyanık kaldığını belirtti.

Uyku uzmanı Rex’in yaptığı değerlendirmeye göre uyanıldığı an mutfağa gidip kişinin kendine kahve hazırlaması kötü. Çünkü kahvenin vücuda olan yararını alabilmek için en ideal zaman uyanıldıktan 1 saat sonraki zamandır.

YANLIŞ KAHVE TÜKETİMİ ZARAR VERİYOR

Uzman isim yaptığı değerlendirmesinde kişinin uyandığı zaman kortizol seviyelerinin yüksek olduğunu ifade etti. Genel stres ile ilişkilendirilen bu durum aslında kişinin uyanıklık seviyelerini artırıyor. Kahve doğru ve düzenli bir şekilde kullanıldığında vücuda ciddi olarak fayda sağlar. Ancak yanlış kahve tüketimi vücuda ciddi zarar verebilir.

NOT: Haberimiz teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER