Sabah saatlerinde kanser bu belirtiyle kendini gösteriyor

Çağımızın en tehlikeli ve ölümcül hastalıkları arasında yerini alan kanser bazı belirtilerle kendini önceden gösterebiliyor. Bu noktada vatandaşlar kanserin artmasıyla birlikte kanser belirtilerini daha sık araştırmaya başladı.

Sabah saatlerinde kanser bu belirtiyle kendini gösteriyor

Konu ile ilgili açıklama Dünya Sağlık Örgütü tarafından geldi. DSÖ, yaptığı açıklamasında kanserin ilk belirtilerini açıklarken, erken tanı konulduğunda kansere müdahale etme ve tehlike edilme şansının daha yüksek olduğunu vurguladı. Peki, kanserin ilk aşamada verdiği belirtiler neler?

SİNSİ İLERLİYOR

Kanser, diğer hastalık türlerine göre çok daha sinsi ve yavaş bir şekilde ilerliyor. Bu sebeple büyük küçük demeden bütün belirtiler dikkate alınmalı ve aynı özenle takip edilmelidir. Bu noktada korkuya kapılmamak son derece önemlidir. Vatandaşlar belirtilerini fark etmesi halinde mutlaka bir uzmana başvurması gerekmektedir.

KANSERİN İLK BELİRTİLERİ

Uzmanların açıklamasına göre kanser kendini ilk olarak nefes darlığı ile gösteriyor. Bunun yanı sıra uzun süre geçmeyen öksürük ve göğüs ağrısının da kansere işaret edebilir. Sürekli olarak ateşli hastalık geçirmek ve tam olarak iyileşememek de bu noktada kanserin belirtisi olarak ele alınabilir.

Vücutta aniden beliren ve geçmeyen morlukların yanı sıra sabah kalkıldığında yeşil ya da kanlı balgam durumlarının da ciddiye alınması gerekmektedir.

NOT: Haberimiz teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır. Belirtisi olanların bu noktada sağlık kuruluşlarından yardım ve bilgi almaları önerilmektedir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER