Sabah kahve içenlere kötü haber! Kahvaltıda içenler yandı

Son dönemde özellikle de gençlerde artan sabah kahvaltısında kahve tüketimi için uzmanı uyardı. Kahvaltıda kahve içenler için alternatif öneriler açıklandı.

Sabah kahve içenlere kötü haber! Kahvaltıda içenler yandı

Yaşam koşullarının hızlı değişimi ile kahvaltı kültürü de büyük bir hızla değişirken özellikle de gençler arasında sadece içilen bir kahve ile sabah kahvaltısının atlatılmasını son derece zararlı olduğu ortaya çıktı. Pek çok kişinin sabah kahvaltısında artık kahve içmeyi tercih etmesi sağlık risklerini arttırırken konunun uzmanı Dr. Sarıkaya uyarıda bulundu.

SABAH KAHVE İÇENLERE UYARI!

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, sağlıklı kahvaltı yapımı ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak sağlıklı bir kahvaltı için kahve tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Çankırı İl sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, temel üç öğünün birinci öğünü olan kahvaltı yapımı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Sağlıklı bir kahvaltı için kafein içeren kahve gibi içeceklerin tüketilmemesi gerektiğini vurgulayan Dr. Sarıkaya, çay, bitki çayları, su ve meyve suyunun daha sağlıklı olacağını belirtti. İdeal ve sağlıklı bir kahvaltı için mutlaka karbonhidrat ve protein tüketilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Sarıkaya, kahvaltının atlanılacak bir öğün olmadığını belirtti.

Sağlıklı bir kahvaltı için yüksek şekerli ve kafein içeren gıdalardan uzak durulması gerektiğini söyleyen Dr. Sarıkaya, “Güne başlarken sıvı alımı oldukça önemlidir. Kafein içeren kahve gibi içecekler tüketilmemeli. Onun yerine çay, bitki çayları, su veya meyve suyu tüketilmelidir. Sağlıklı kahvaltılarda yüksek şekerli ve kafein içeren gıdalardan uzak durmak gerekir." dedi.

Bazı yiyeceklerin ve içeceklerin yüksek rafine şeker içerdiğini belirten Dr. Hüseyin Sarıkaya yapmış olduğu açıklamasında hazır meyve suları ve şekerli gevrekler yerine doğal bal ve pekmez gibi yiyeceklerin tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu belirten uzmanlar bu öğünün sağlıklı tüketimine özen gösterilmesini istediler.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER