Başkentte yaşayan 60 yaşındaki M.A., rutin sağlık kontrolüne gitti. Kalp rahatsızlığı yaşamamasına rağmen muayene olan vatandaş, bu sayede tespit edilen damar tıkanıklığından ameliyatla kurtuldu.
M.A., rutin kalp muayenesi için Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.
Burada yapılan tetkikler ve anjiyo işlemi sonrasında kalbindeki iki damarında çok ciddi darlık tespit edilen Akçil, sayılı merkezde yapılan küçük kesiyle (minimal invaziv) robotik kalp ameliyatına alındı.
Açık kalp ameliyatlarına kıyasla hastaların daha hızlı iyileşmesine olanak sağlayan robotik cerrahiyle sağlığına kavuşan Akçil, ameliyatından 4 gün sonra taburcu edilip, günlük yaşamına döndü.
"ROBOTİK CERRAHİNİN HEKİME DE FAYDASI VAR"
Operasyona ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Kadan, robotik kalp cerrahisinin hem dünyada hem Türkiye'de çok sık uygulanan bir yöntem olmadığını söyledi.
ROBOTİK CERRAHİDE ÜÇ BOYUTLU GÖRÜNTÜ KALİTESİ
Robotik cerrahinin yararlarını anlatan Prof. Dr. Kadan, "Özellikle üç boyutlu görüntü kalitesi ve kolların hareket kabiliyeti açısından cerrahın işini kolaylaştırıyor" diye konuştu.