Reflü hastalığına çare oluyor! Kahvaltı ve özel kür rahatlatıyor!

Mide sorunu yaşayanların beslenmelerine çok dikkat etmeleri gerekiyor. Özellikle reflü hastaları tüketmeleri ve tüketmemeleri gereken yiyecekleri merak ediyorlar. Reflü hastalığı olanlar kahvaltıda ne tüketmeli?

Reflü hastalığına çare oluyor! Kahvaltı ve özel kür rahatlatıyor!

Mide sorunları son yıllarda oldukça yaygınlaştı. Hazır gıdalar, asitli içecekler gibi etkilerle mide problemi yaşayan insanların sayısı oldukça arttı. Bu sorunların üstesinden gelmek isteyenler ise ilaçlara sarılıyorlar ama bu da çözüm olmuyor. Doktorların bir çoğu artık hastalarına ilaç tavsiye etmek yerine beslenme alışkanlıklarında değişiklik yapmalarını öneriyorlar. İlaç tüketmek beraberinde bazı hastalıkları getirebileceği için mide rahatsızlıklarında doğru beslenme ön plana çıkıyor.

KAHVALTI İÇİN ÖNERİLEN YİYECEKLER

Mide rahatsızlıkları olanlar kahvaltıda doğal bir şekilde beslenmeye özen göstermeleri gerekiyor. Öncelikle hazır gıdalardan tamamen uzaklaşılması öneriliyor. Reflü hastalığı olanların kahvaltıda yiyebilecekleri yiyecekler çok tuzlu ve yağlı olmamak şartıyla peynir, domates, salatalık, acı olmayan biber, tuz oranı yüksek olmayan zeytin, yumurta, bal şeklinde açıklanıyor. Reçeller, sucuk ve salam gibi ürünler, kızartmalar kesinlikle uzak durulması gereken yiyecekler arasında gösteriliyor.

BAL VE KARBONAT FORMÜLÜ!

Mide rahatsızlıkları olanlar için bir formül de midelerindeki asidin dengelenmesini sağlamak için faydalı olabilecek bal ve karbonat karışımıdır. Bu karışımda ılık su kullanılmaktadır. Bir çay kaşığı karbonat ile bir tatlı kaşığı bal bir bardak ılık suyun içerisine konulur. Bu karışım sabahları aç karnına içildiğinde midede anormal durumları giderecek ve asit dengesi sağlanacaktır. Bu da midede rahatlatma getirecektir. Ayrıca bu karışım bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir.

Öte yandan mide rahatsızlıkları olanların uygulamaları gereken diyetler bulunmaktadır. Tüm bunlar yapılırken kesinlikle doktor tavsiyesi alınmalıdır. Doktor tavsiyesi olmadan yapılacak olan her işlem büyük bir risk oluşturacaktır. Uygulanacak diyet listesi mide rahatsızlığını geçirmek isterken başka hastalıklara davetiye çıkarabilir. Bu kişiden kişiye değişebilen bir durum olduğu için doktor kontrolünde yapılmalıdır.

SONRAKİ HABER