Pekmezle öksürük nasıl geçer? Öksürüğü şıp diye kesme yolları

Geçtiğimiz ay okulların açılması ile birlikte mevsimsel hastalıklarda toplum içerisinde sıkça görülmeye başlandı. Uzun süredir geçmeyen öksürükler için çare arayanların sayısı her geçen gün artış göstermeye devam ediyor. Peki, pekmez öksürük için nasıl kullanılır?

Pekmezle öksürük nasıl geçer? Öksürüğü şıp diye kesme yolları

Hemen hemen her evde bulunan ve faydalarının saymakla bitmeyeceği pekmezi öksürük için kullanmak mümkün. Balgamlı öksürüğe çok iyi geldiği bilinen pekmezi kullanmanın yolu 1 kaşık tereyağı kullanmaktan geçiyor.

PEKMEZLE ÖKSÜRÜK NASIL GEÇER?

Balgamlı olan öksürüğü geçirmek için ilk olarak 1 bardak suyu kaynatmanız gerekiyor. daha sonra içerisinde 1 kaşık tereyağı ve pekmezi ekleyin. Bu suyu ılıttıktan sonra gün içerisinde dilediğini zaman tüketebilirsiniz.

Bunun yanı sıra pekmezi sabah aç karnına düzenli olarak 1 tatlı kaşığı ölçüde de tüketebilirsiniz.

ÖKSÜRÜĞÜ ŞIP DİYE NE KESER?

Öksürük bazen öyle bir hal alıyor ki, gece uyutmuyor, gündüz günlük hayatımızı kabusa çevirebilir. Öksürüğün aslında pek çok sebebi olabilir. Bir kişi sadece hasta olduğu ya da üşüttüğü zaman öksürmez. Verem, zatürre, sinüzit ya da alerji gibi durumları geçirdiği zaman da yoğun bir öksürük durumu ile de karşılaşır.

Pekmez dışında öksürüğünüzü kesmek için bol su tüketmelisiniz. Bunun yanı sıra sıcak buharla duş alarak ciğerlerinizin açılmasını sağlayabilir, size iyi geleceğini düşündüğünüz (alerjiniz olmayan) bitki çaylarını tüketebilirsiniz.

NOT: Haberimiz teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER