Önümüzdeki haftalarda Covid-19 varyantı XEC Türkiye’de görülebilir

Yaklaşık 5 yıl önce ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını arkamızda kaldı. Ancak dönemsel olarak çıkan varyantlar vatandaşları tedirgin ediyor. Konuya ilişkin Prof. Dr. Azap tarafından yeni varyant açıklaması geldi.

Önümüzdeki haftalarda Covid-19 varyantı XEC Türkiye’de görülebilir

Prof. Dr. Azap, yaptığı açıklamasında Covid-19 varyantı olan XEC’nin önümüzdeki haftalarda Türkiye’de etkili olabileceğini belirtti.

“AĞIR BİR COVİD-19 TABLOSUNA NEDEN OLMUYOR”

Virüsün değişimin yakında ülkemizde görülebileceğine işaret ettiğini ifade eden uzman isim, bu varyant türleri farklı ve daha ağır Covid-19 tablosuna neden olmadığının altını çizdi. Azap, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, Azap, "Virüsün değişimi bu şekilde devam ediyor ancak endişelenecek bir şey yok. Kendinden önceki Omicron alt varyantları gibi bu varyant da farklı ve daha ağır bir Covid-19 tablosuna neden olmuyor" ifadelerini kullandı.

AĞIR HASTALIK TABLOSUNA NEDEN OLMAYACAK

Son haftalarda Avrupa ülkelerinde etkisini gösteren koronavirüsün yeri varyantının yakın zamanda ülkemizde etkin olması bekleniyor. Ancak uzmanların değerlendirmesine göre mutasyonlar ağır bir hastalık tablosuna neden olmayacağı belirtildi.

OMİCRON'UN ALT VARYANTI

Konu ile ilgili Azap, yaptığı açıklamasında XEC varyantının Kasım 2021 yılında ortaya çıkan Omicron varyantının alt tipi olduğunu söyledi. Şu anda yeni varyantın henüz hakim hale gelmediğini ifade eden uzman isim, ağırlıklı olan şu anda KP.2.3 ve KP.3.1 varyantlarının daha çok dolaştığını söyledi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER