Onaylı randevu sisteminde yeni uygulama başladı! 7 maddede sistemin tüm özellikleri

Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerdeki randevu sisteminin daha düzenli hale getirilmesi için hayata geçirilen onaylı randevu sisteminde yeni bir uygulama başladı. Uygulama ile birlikte sistemin yeni özellikleri de merak edildi.

Onaylı randevu sisteminde yeni uygulama başladı!

Sabah’ın haberine göre onaylı randevu sisteminde yeni bir uygulama daha başlatıldı. Bu uygulama ile birlikte artık hastanelerde tetkik amaçlı görüntüleme için hastanın onayı gerekecek. Bu uygulama ile birlikte onaylı randevu sisteminin kapsamı da genişletildi. Detayları sizler için derledik.

7 MADDEDE ONAYLI RANDEVU SİSTEMİ

1) 24 Haziran 2024’ten itibaren devreye giren "Tetkik Amaçlı Görüntüleme İşlemlerinde Onaylı Randevu Sistemi" ile tetkik amaçlı görüntüleme işlemlerinde hastane imkanlarının daha verimli kullanılması amaçlanıyor. Bu uygulama ile birlikte boş kalan kapasitelerden diğer hastalar da faydalanabilirken yapılan işlem diğer hastanelerde de yapılabilecek.

2) Hastaneler tarafından sistem üzerinde randevuları oluşturulan kişiler, randevu saatine uyacağına yönelik, randevudan 2 gün önce saat 20.00’ye kadar onay vermesi ya da gelemeyeceğini bildirmesi gerekiyor. Onay için "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama, onay linki içeren SMS ve "ALO 182 Çağrı Merkezi" gibi kanallara müracaat ediliyor.

Onaylı randevu sisteminde yeni uygulama başladı! 7 maddede sistemin tüm özellikleri

3) Onay verilen randevu, randevu tarihinden 2 gün önce iptal edilebilecek.

4) Son onay randevusuna kadar randevusunu onaylamayan kişilerin randevuları otomatik olarak iptal edilecek.

5) Onaylanan randevuya gidilmediği takdirde aynı işlem için 15 gün sonrasına randevu alınabilecek.

Onaylı randevu sisteminde yeni uygulama başladı! 7 maddede sistemin tüm özellikleri - Resim : 2

6) Randevusunu onaylamayan ya da iptal etmeyen kişiler, başvuruda bulunduğu hastaneden yeniden randevu verildiği takdirde hizmet alabilecek.

7) 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları bu sistemden muaf tutulacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER