Okullardaki boğaz ve ishal salgınından korunma yolları

Okulların açılmasının üzerinden 2 hafta geçti. Ancak havaların soğuması ve mevsim geçişleri sebebi ile okullardaki boğaz ve ishal salgınında artış başladığı ifade edildi. Peki, okullardaki boğaz ve ishal salgınından nasıl korunulur?

Okullardaki boğaz ve ishal salgınından korunma yolları

Konu ile ilgili açıklama Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay tarafından geldi. Özbay, yaptığı açıklamasında okulların temiz ve güvenli olması gerektiğinin altını çizdi.

Okulların açılması ile birlikte hastalıkların hızla artmaya başladığını ifade eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Seçkin, bir gün bile okula giden çocukların hastalandığını söyledi. Öğrencilerin hasta öğrencilerle aynı sınıfta aynı havayı soluduklarını ifade eden uzman isim önemli açıklamalarda bulundu.

"YOL AÇIYOR"

Yaz döneminde hiç hastalık olmadığını ancak bir gün bile okula giden çocukların hastalandığını ifade eden Seçin, “Bu durum nezle, ateş, boğaz ağrısı, öksürük, kulak enfeksiyonu gibi belirtilerle kendini gösteren salgınların yayılmasına yol açıyor” diyerek durumun ciddiyetini ortaya koydu.

YÜKSEK ATEŞ OLABİLİR

Eylül ve ekim ayında soğuk algınlığına yol açan virüsün zirve yaptığını ifade eden uzman isim, “"Bir kısım çocukta yüksek ateşle seyrediyor. Nezle, öksürük, kulak enfeksiyonu yapabiliyor. Maalesef COVID-19 ve normal koronavirüs de epeyce yaygın görülüyor. Koronavirüsten hâlâ kurtulamadık. Grip salgını henüz başlamadı ama diğer virüsleri görüyoruz” açıklamasını yaptı.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLÜ TUTMAK ÖNEMLİ

Bu noktada ailelerin, çocuklarının bağışıklığını güçlendirmesi gerektiğini ve aşı yaptırmak için okulların tatil olmasının beklenmemesi gerektiğini ifade etti. Bunun yanı sıra hasta çocukların okula kesinlikle gönderilmemesi gerektiğinin altı çizildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER