Obeziteden daha tehlikeli: O hastalık sinsice ilerliyor

Obezite dünyanın en ciddi sağlık sorunu olarak biliyor. Pek çok hastalığın başı olarak bilinen obezite kalp başta olmak üzere vücudumuzun pek çok yerini etkileyebiliyor. Uzmanlar bu noktada düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenmeyi öneriyor.

Obeziteden daha tehlikeli: O hastalık sinsice ilerliyor

Obezite beraberinde kas gücü eksikliğini de getiriyor. Ne yazık ki hareketsiz bir yaşam vücudumuzdaki kemiklerin ve kasların doğru bir şekilde çalışmanın önüne geçiyor. Özellikle egzersizliğin eşikliği vücudumuzun farklı noktalarında kendini hissettirebiliyor. Kas gücünü artırabilmek için bu noktada hem sağlıklı beslenmek hem de düzenli olarak egzersiz yapmak şart!

KASLARA İYİ BAKILMALI

Kas gücü eksikliğinin önüne geçebilmek için mutlaka düzenli olarak egzersiz yapmak ve daha aktif bir yaşam tarzını benimsemek gerekiyor. Konu ile ilgili Dr. Lyon yaptığı açıklamasında kasların sadece hareket etmek amacıyla değil, vücudun enerji metabolizmasına da destek verme açısından önemli olduğunun altını çiziyor.

ÜREME SAĞLIĞI ÜZERİNDE DE ETKİLİ

Uzmanların değerlendirmesine göre kas kütlesi ve vücudumuzun fiziksek sağlığı aslında direkt olarak üreme sağlığını da etkiliyor. Dr. Lyon’un açıklamasına göre yeterli kas gücü olmayan kişilerin daha düşük testosteron ve düşük sperm kalitesi ile karşılaşması son derece daha olası. Bu tür durumların önüne geçmek için egzersizleri düzenli olarak yapmakta fayda var.

Kasların aslında vücudun zırhı olduğunu ifade eden uzman isim, haftada en az 3 gün direnç antrenmanı yapılmasını öneriyor.

NOT: Haberimiz teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER