MHRS onaylı randevu EMAR, Patoloji, Röntgen çekimi, kan ve idrar tahlilinde gerekli mi?

MHRS onaylı hastane randevusu dönemi devam ederken poliklinik randevusu alanlar EMAR, Patoloji, Röntgen çekimi, kan ve idrar tahlilinde randevu onayı gerekip gerekmediğini sorguluyor. Söz konusu onaylı randevularla ilgili detaylar belli olurken Sağlık Bakanlığından da konuyla ilgili açıklama geldi.

Sağlık Bakanlığı Onaylı Randevu Sistemine geçiş yapmıştı. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) onaylı hastane randevusu işlerken poliklinik randevusu alanlar ''MHRS onaylı randevu testlerde, kan, idrar, EMAR, Patoloji, Röntgen de olacak mı?'' sorusuna yanıt arıyor.

MHRS üzerinden Sağlık Bakanlığı Onaylı Randevu Sistemi, hasta ve hekimlerin zamanını daha verimli kullanmasını sağlamayı amaçlarken boş randevu oranlarını düşürerek, acil ihtiyaç duyan hastalara daha hızlı erişim imkanı da sunuyor. Sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştıran bu uygulama ayrıca sağlık sisteminin daha etkin ve verimli çalışmasını sağlıyor. MHRS onaylı randevu testlerde, kan, idrar, EMAR, Patoloji, Röntgenin de yer alıp almadığı merak edilirken yanıtı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdi.

MHRS ONAYLI RANDEVU EMAR, PATOLOJİ, RÖNTGEN ÇEKİMİ, KAN VE İDRAR TAHLİLİNDE GEREKLİ Mİ?

Kurban Bayramı'ndan sonra hastanelerde yeni dönemin başlayacağını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, normal muayenelerde olduğu gibi tetkiklerle ilgili de onaylı randevu sisteminin devreye gireceğini belirtti.

MHRS onaylı randevu EMAR, Patoloji, Röntgen çekimi, kan ve idrar tahlilinde gerekli mi?

Bakan Koca'nın bayram sonrası yeni açıklama yapması bekleniyor.

ONAYLI RANDEVU SİSTEMİ NEDİR, NASIL İŞLİYOR?

Sağlık Bakanlığı Onaylı Randevu Sisteminde hastalar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden ya da ALO 182 çağrı merkezi aracılığıyla her zamanki gibi randevu alabiliyor. Randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar, MHRS web sitesi, mobil uygulama veya ALO 182 üzerinden randevuya onay vermeleri gerekiyor. Randevusuna onay vermeyen veya gelmeyeceğini bildirmeyen hastaların randevuları iptal ediliyor ve boş kalan randevu saatleri, acil ihtiyaç duyan diğer hastalara tahsis ediliyor.

SONRAKİ HABER