Meksika'da ortaya çıkan H5N2 virüsü için yüreklere su serpecek açıklama geldi

21. Yüzyılın en büyük salgınlarından olan koronavirüs milyonlarca insanın canını almıştı. Yaşanan zor yılların ardından tekrar benzer bir olay yaşamaktan korkan insanlar Meksika'dan gelen haberle sarsılmıştı.

Meksika'da ortaya çıkan H5N2 virüsü için yüreklere su serpecek açıklama geldi

Gece saatlerinde gelen haberde Dünya Sağlık Örgütünün H5N2 adı verilen bir virüs nedeniyle ilk can kaybının yaşandığı haberini vermesi tedirginliğe neden olmuştu.

Yaşanan durum sonrası yeni bir salgının başlangıcımı oluyor sorusu sorulmaya başlanırken konu ile ilgili rahatlatan bir açıklama geldi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hastalığın bir salgına neden olamayacağını söyledi.

Meksika'da ortaya çıkan H5N2 virüsü için yüreklere su serpecek açıklama geldi

"TEHLİKE YOK"

Prof. Dr. Ceyhan "Zaten bir salgın tehlikesi oluşturması için insandan insana bulaş özelliği kazanması lazım. İnsanlarda bir salgın oluşturma tehlikesi yok" şeklinde konuştu.

Hastalığın ilk aldığı can ile ilgili de konuşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hastanın başka sağlık problemleri de olduğunu ve şahsın hastalığı tam olarak nereden aldığının tam olarak belli olmadığını söyledi.

GELİŞMELER TAKİP EDİLİYOR

Dünya genelinde konu ile ilgilenen sağlıkçılar Dünya Sağlık Örgütü tarafından gelecek yeni açıklamaları merakla bekliyor. Şu an için ikinci bir haber henüz bulunmuyor.

Doktorlar ve ilgili kişiler vatandaşlara genel olarak hijyen ve sağlık kurallarına bağlı kalma çağrısında bulunuyor. Bu tarz virüsler sağlıksız ortamlarda yoğun bir şekilde yer alıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER