Lavabonuz mu tıkandı çözümü çok kolay! Herkesin evinde bu ürünler var ama kimse bilmiyor

Her evin en çok kullanılan alanları arasında bulunan mutfaklarda özellikle lavabo tıkanıklığı sorunu yaşanıyor. Lavabo tıkanıklıkları her ev için büyük bir sorun teşkil ederken bu sorunu kökünden çözecek öneriler de paylaşılmaya devam ediyor. Her evde bulunan iki malzeme ile lavabo tıkanıklığı sorunu hayal oluyor.

Lavabonuz mu tıkandı çözümü çok kolay! Herkesin evinde bu ürünler var ama kimse bilmiyor

Her evin en çok kullanılan bölümü mutfak olarak karşımıza çıkıyor. Sıklıkla yemek yapılan mutfaklarda zaman zaman lavabo tıkanıklığı sorunları baş gösteriyor. Lavaboların tıkanması ev halkı için büyük sorun teşkil ederken bu durum kötü görüntü ve kokulara da neden olabiliyor.

Lavabo tıkanıklığı ile baş etmek isteyenler, bu sorunun çözümü için araştırmalarına devam ederken sorunu evdeki malzemelerle halledebileceğiniz bir çözümü Haberankara.com okurları için derledik.

LAVABO TIKANIKLIĞINA BU YÖNTEMLE SON VERİN

Özellikle mutfak lavabolarında yaşanan tıkanıklık sorunu yemek artıklarından kaynaklanırken sorunun hızlı çözümü için evdeki iki malzeme yeterli oluyor.

Lavabonuz mu tıkandı çözümü çok kolay! Herkesin evinde bu ürünler var ama kimse bilmiyor

Mutfaklardaki lavabolar kireçlenme ya da gitmeyen kirler nedeni ile tıkanmalar ev halkını zora sokarken bu durum hem suyun akışını engelliyor hem de kötü koku yayılmasına sebep oluyor. Kimyasallar ile uğraşmak istemeyenler bunun doğal çözümünü ararken evde bulunan iki malzeme ile durumu kolaylıkla çözebilirsiniz.

Lavabonuz mu tıkandı çözümü çok kolay! Herkesin evinde bu ürünler var ama kimse bilmiyor - Resim : 2

Tıkanan lavaboları açmak için evde uygulayabileceğiniz kolay bir yöntem bulunuyor. Sadece iki malzeme ile tıkanan lavabolar açılıyor. Temizlik gurularının paylaştığı yönteme olan ilgi her geçen gün artarken tıkanan lavaboları açmanın püf noktası sirke ve karbonat ikilisinde bulunuyor.

Lavabonuz mu tıkandı çözümü çok kolay! Herkesin evinde bu ürünler var ama kimse bilmiyor - Resim : 3

Doğal temizlik ürünü olarak da kabul edilen sirke ve karbonat ile tıkanan lavabo sorunundan kurtulma imkanınız oluyor. Karbonat ve sirke ile tıkanan lavaboları açmak için uygulama şekli şöyle;

1 çay bardağı karbonatı lavabo deliğinden dökün,

Karbonatın tamamını deliğe döktükten sonra 1 su bardağı sirkeyi hemen arkasından dökün ve iki malzemenin tepkimeye girmesi için 3 dakika kadar bekleyin,

Lavabonuz mu tıkandı çözümü çok kolay! Herkesin evinde bu ürünler var ama kimse bilmiyor - Resim : 4

3 dakikanın sonunda lavaboyu temizlemek için bir kap içerisinde kaynar suyu yavaşça lavabo deliğine dökün ancak burada lavabodan uzak durmanızda fayda var.

NOT: Bu yazıda Haberankara.com tarafından verilen bir tavsiye bulunmamaktadır.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER