Kurban Bayramını sağlıklı geçirin! Her öğün et tüketmeyin!

Kurban Bayramı nedeniyle et tüketiminde artış yaşanıyor. Uzmanlar, bayramın sağlıklı bir şekilde geçirilmesi için her öğün et tüketilmemesi konusunda uyarıyor.

Kurban Bayramını sağlıklı geçirin! Her öğün et tüketmeyin!

Kurban Bayramını sağlıksız geçirmemek için bazı detaylara dikkat edilmesi gerekiyor. Diyetisyen Cansu Arslan, her öğün et tüketilmemesi gerektiğini söyledi.

Diyetisyen Cansu Arslan, Kurban Bayramında kronik rahatsızlığı olanların her öğünde et tüketilmemesi hakkında uyarılarda bulundu. Kurban Bayramı'nı sağlıklı bir şekilde geçirmek, keyifli bir bayram tatili yaşamak isteyenler için uzmanı uyardı. Kırmızı et tüketiminin arttığı bayram günlerini daha sağlıkla geçirmek için her öğünde et tüketilmemesi gerektiğini söyleyen Diyetisyen Cansu Arslan, “Tükettiğimiz besinleri doğru yöntemlerle pişirmeli ve dengeli öğünler tüketmeliyiz” uyarısında bulundu.

Kurban Bayramını sağlıklı geçirin! Her öğün et tüketmeyin!

"BİR ÖĞÜN ET TÜKETTİYSEK BİR SONRAKİ ÖĞÜN SEBZE AĞIRLIKLI BESLENMEK LAZIM"

Cansu Arslan, “Kırmızı et iyi kalitede hayvansal protein kaynağıdır. Bununla birlikte B12, demir, çinko ve magnezyum içeriği de yüksektir. Ancak kırmızı etin fazla miktarda ve uygun olmayan pişirme ilkeleri ile hazırlanması başta hipertansiyon, diyabet, koroner kalp hastalığı olan bireylerle birlikte 65 yaş ve üzeri bireyleri olumsuz etkilemektedir. Bu yüzden bahsettiğim gruplardan birinde yer alıyorsak her öğünde et tüketmemeye özellikle dikkat edilmelidir. Bir öğün et tükettiysek bir sonraki öğün sebze ağırlıklı bir beslenme örüntüsü takip edilmelidir. Kırmızı eti tüketirken özellikle demir emilimi için C vitamini kaynağı sebze ve meyvelerle bir arada tüketmek daha doğru olur. Bol limonlu, mevsim yeşilliği içeren bir salata doğru tercihlerden biridir” dedi.

Öte yandan etin kendi yağında kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini söyleyen Cansu Arslan, başka yağ eklenmemesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER