Kurban Bayramı'nda hastaneler, sağlık ocakları, eczaneler açık mı?

2024 yılı Kurban Bayramı'nın gelmesiyle beraber bayram tatilinde hastanelerin, sağlık ocaklarının ve eczanelerin açık olup olmayacağı araştırılıyor.

Kurban Bayramı'nda hastaneler, sağlık ocakları, eczaneler açık mı?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala ülkenin dört bir yanında bayram heyecanı yaşanıyor. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ise hastanelerin, sağlık ocaklarının ve eczanelerin açık olup olmayacağı merak ediliyor.

Kurban Bayramı'nın ilk günü 16 Haziran Pazar günü itibariyle başlayacak. Kurban Bayramı'nda hastanelerin, sağlık ocaklarının ve eczanelerin açık olup olmayacağı internette araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını açıkladı. Alınan karar sonucunda hastanelerin, sağlık ocaklarının ve eczanelerin bayramda açık olup olmayacağı en çok merak edilenler arasında yer aldı.

Kurban Bayramı'nda hastaneler, sağlık ocakları, eczaneler açık mı?

KURBAN BAYRAMI'NDA HASTANELER VE SAĞLIK OCAKLARI AÇIK MI?

Kurban Bayramı'nda hastanelerin acil servisleri dışındaki bölümleri kapalı oluyor. Resmi tatil olarak kabul edilen Kurban Bayramı tarihlerinde, hastanelerde poliklinikler kapalı olacak. Acil servisler ise açık olacak. Sağlık ocakları ise resmi tatillerde kapalı olacak.

Kurban Bayramı'nda hastaneler, sağlık ocakları, eczaneler açık mı? - Resim : 2

KURBAN BAYRAMI'NDA ECZANELER AÇIK MI?

Resmi tatil günlerinde yalnızca nöbetçi eczaneler hizmet veriyor. 16-17-18-19 Haziran Bayram tatilinde eczaneler, nöbetçi usulü çalışmaya devam edecek. Arefe günü yani 15 Haziran Cumartesi günü eczaneler saat 09.00 ile 13.00 saatleri arasında açık olacak. Saat 13.00'ten sonrasında ise nöbetçi eczaneler çalışacak.

Kurban Bayramı'nda nöbetçi eczaneleri öğrenmek için e-Devleti kullanabilirsiniz. E-devlet uygulamasından nöbetçi eczanelerin bilgisine ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER