Konuşma zorluğunu işte böyle yendi!

2,5 yaşındayken yıldırım çarpması sonucu kekeme olan adam, konuşma zorluğunu türkü söyleyerek yendi.

Konuşma zorluğunu işte böyle yendi!

Sivas'ta yaşayan Şentürk İyidoğan, konuşma zorluğunu türkü söyleyerek yendi. Kekeme olanlara tavsiye veren İyidoğan, sürekli konuşarak bu durumu yenmenin mümkün olduğunu söyledi.

Sivas'ta 2,5 yaşındayken yıldırım çarpması sonucu kekeme olan Şentürk İyidoğan, saz çalıp türkü söyleyerek bu hastalığından adeta kurtuldu. 2.5 yaşındayken yıldırım çarpması sonucu dil tutukluğu olan İyidoğan, babasının ve Muhlis Akarsu'yun desteğiyle 6 yaşında türkü söylemeye başladı. Türkü söylerken kekemeliğinde azalma görülen İyidoğan, bu zorluğun üstesinden saz çalıp türkü söyleyerek gelmeyi başardı. Kendi yaptığı sazı ilkokul ikinci sınıfta çalmaya başlayan İyidoğan, o günden beri saz çalıp türkü söylüyor.

Şentürk İyidoğan, 2.5 yaşın da yıldırım çarpması sonucu dil tutukluğu yaşadığını anlattı. İyidoğan, “2.5 yaşında yıldırım çarpması sonucu bende dil tutukluğu oldu. 7 kardeşinde en ufağı ben olduğum için biraz da tesadüf doğmuşum. Babam için çok kıymetliydim. Babam beni alır ziyaretleri ve türbeleri gezdirirdi. 6 yaşıma geldiğimde Muhlis Akarsu bize gelirdi bana türkü söyletirdi. Türkü söylemediğim zaman da dil tutukluğu olmadığı için babam da gidip bana saz aldı. Saz çalsın türkü söylesin de dili açılsın diyerek” ifadelerini kullandı.

Konuşma zorluğunu işte böyle yendi!

"SAHNEYE ÇIKTIĞIMIZ ZAMAN UNUTUYORUZ"

Şentürk İyidoğan, “Kendi yaptığım sazı ilkokul ikinci sınıfta çaldım. O günden bugüne devam ediyorum. Askere kadar köyde devam ettim. O zaman profesyonel yapmıyordum. 1992'de Zara ilçesine yerleştim. Atölyeyi aldım tamir ve bakım yaptım daha sonra 1997 yılında Sivas'a dönüp yerleştim. Sivas'ta devam ediyorum. Sevgili Hüseyin Turan'da da dil tutukluğu var. Bende de var ama sahneye çıktığımız zaman unutuyoruz. Küçük yaşta yıldırım çarptığında hiç konuşamıyordum ama konuşmak zorunda olduğum için saz çalıp türkü söylemek zorunda olduğumuz için kekemelikte bir şekilde kayboldu" diye konuştu.

Kekeme olanlara tavsiye veren İyidoğan, "sürekli konuşun" dedi. Birçok zorluğu bu şekilde aştığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER