Kız çocukları için erken ergenlik uyarısı!

Kız çocukları için erken ergenlik uyarısı bu sefer ABD'li uzmanlardan geldi. Yapılan açıklamada gün içerisinde kullanılan bazı ürünlerin erken ergenlik riskini artırdığı ortaya çıktı.

Kız çocukları için erken ergenlik uyarısı!
Kız

ABD’de yapılan bir araştırmanın sonucuna göre parfüm, deterjan ve kişisel bakım gibi ürünler kız çocuklarının daha erken ergenliğe girmesine neden oluyor. Bu konuda anne babalara büyük görevler düşüyor.

Araştırma ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) tarafından yapıldı. Yaygın olarak kullanılan bazı ürünlerin kız çocuklarında erken ergenliğe sebep olabileceğini ortaya koydu.

PARFÜMLERE DİKKAT

Araştırma sonucuna göre erken ergenliğe girmenin meme kanseri riskinden obezite, diyabet ve kardiyovasküler hastalıkları riskini artırabileceği ifade edildi. Buradan yola çıkan bilim insanları deterjan ve parfümlerdeki ürünlerin kız çocuklarında erken ergenliğe sebep olabileceğini ifade etti.

MİSK AMBERİ RİSKİ

Bahsi geçen çalışmanın sonuçları Oxford Academic’in Endocrinology dergisinde yayımlandığı öğrenildi. Konuya ilişkin Enstitü’den Natalie Shwa, yaptığı açıklamasında kızların erken ergenliğe girmesine neden olan bazı zararlı maddelerin özellikle parfümlerde olduğunu belirtti. Ebeveynlerin bu noktada çocuklar için kişisel bakım ürünlerinin kullanılması noktasında dikkatli olmalarını ifade etti. Parfümlerde bulunan misk amberinin bu noktada ciddi tehlike oluşturabileceğinin altı çizildi. Misk amberinin tehlikesine dikkat çeken uzman isim son yıllarda kız çocuklarının erken ergenliğe girdiğini de belirtti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER