Karton ve plastik bardaklardaki bu tehlikeye dikkat!

Günlük hayatımızda sık kullandığımız ürünlerin başında plastikler geliyor. Karton ve plastiklerdeki zarar ise sağlığı ciddi anlamda tehlikeye atıyor.

Karton ve plastik bardaklardaki bu tehlikeye dikkat!

Birçok insan, karton ve plastiklerdeki tehlikeyi farkında değil. Uzmanlar, mikroplastiklerin kalp ve kanser hastalıklarına yol açabileceğini açıkladı.

Mikroplastiklerin kanser riskiyle ilişkilendirildiği ve tümör büyümesine katkıda bulunduğu belirtildi. Plastikler, günlük hayatımızın birçok alanında karşılaştığımız petrol türevi ürünlerdir. Piknikte, cafede ve daha birçok alanda çayımızı kahvemizi yudumlarken karton veya plastik bardak kullanırız. Sağlığımızı bozan karton ve plastik kullanımında içeceğin türü büyük önem taşıyor. Tek kullanımlık plastik bardaklar sıcak içeceklerle bir araya geldiğinde içerilerinde bulunan kimyasallar bazı tepkimelere girebilir. Bu da bu kimyasalların açığa çıkmasına ve insan vücuduna girmesine neden olur.

Karton ve plastik bardaklardaki bu tehlikeye dikkat!

Uzmanlar, plastik bardakta sıcak içecek içilmemesi gerektiğini söylüyor. Bu durum yalnızca sıcak içeceklerde olmuyor. Soğuk içecekleri de plastik bardakta tüketirsek, içeceklerin içerisindeki asit plastik ile tepkimeye girerek kimyasalların açığa çıkmasına neden olabiliyor.

Yapılan araştırmalar, mikroplastiklerin karaciğer, akciğer, kalp ve bağırsak gibi birçok Mikroplastiklerin kalp ve kanser hastalıklarına yol açabileceği biliniyor.

KARTON VE PLASTİK BARDAK YERİNE CAM KAPLAR KULLANIN

Karton ve plastik bardak kullanımının olumsuz etkileri dolayısıyla cam bardaklar, cam saklama kapları ve cam kavanozları tercih edebilirsiniz. Sağlık açısından daha faydalı bir tercih olduğu belirtiliyor.

Uzmanlar, yiyecek veya içecekleri plastik ürünlerde değil, cam ürünlerde muhafaza edilmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Vatandaşların ise daha sağlıklı bir yaşam için uyarıları dikkate alması gerekiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER