Karaciğer kanseri ilk belirtiyi gözlerden veriyor!

Kanser hastalığında erken teşhis hayat kurtarırken bu erken teşhisi yapmak kolay olmuyor. Karaciğer kanserinin ilk belirtisinin gözlerde ortaya çıktığı tespit edildi.

Karaciğer kanseri ilk belirtiyi gözlerden veriyor!

Kanser hastalığı tedavisi kolay olmayan hastalıkların başında geliyor. Dünyada kansere çare bulunması için çok önemli çalışmalar yapılmaya devam edilse de bu hastalığın tedavisi için henüz bir sonuç elde edilmiş değil. Bundan dolayı kanser tedavisinde doktorlar erken teşhisin önemine dikkat çekmeye devam ediyorlar. Kanserde erken teşhis tedaviyi nasıl etkiliyor?

KANSERDE ERKEN TEŞHİS NEDEN ÖNEMLİ?

Kanser hastalığı vücutta ortaya çıktığı zaman yayılmacı bir etki gösteriyor. Metastaz adı verilen kanserin bir organdan bir başka organa sıçraması gerçekleştiğinde ise artık tedavi çok daha zor bir hale geliyor. Bundan dolayı kanserli hücreler bir başka organa sıçramadan tespit edilip temizlenmelidirler. Bu erken evrede teşhis yapılırsa tedavi de hızlı ve kolay bir şekilde yapılabiliyor. Ancak metastaz gerçekleştikten sonra yapılan tedavide hem başarı oranı düşük oluyor hem de hasta için süreç çok ağrılı olabiliyor.

KARACİĞER KANSERİ GÖZDE BELİRTİ VERİYOR

Kanser türleri içerisinde karaciğer kanseri en olumsuz sonuca neden olan kanser türleri arasında yer alıyor. Bu kanser türünü erken teşhis etmek için yapılan çalışmalarda oldukça ilginç bir bulgu elde edildi. Yapılan araştırmalarda karaciğer kanserinin erken evrede ilk belirtiyi gözlerde verdiğini ortaya koydu.

Karaciğer kanseri olan hastaların erken evrede gözlerinin beyazında sararmalar meydana geliyor. Bu sararma görüldüğünde kişilerin hiç vakit kaybetmeden bir doktora görünmesi gerekiyor. Her sararma karaciğer kanseri anlamına gelmiyor ama buna dair kesin teşhis doktorlar tarafından yapılabiliyor. Bu hastalığa yakalanan kişiler böylece tespit edilip hemen tedaviye başlanıldığında hayatta kalma şansları oldukça yükseliyor.

SONRAKİ HABER