Kanserin teşhisinden yıllar önce görülen ortak durum açıklandı

Kanser hastaları çağımızın en tehlikeli ve ölümcül sayılabilecek hastalıkları arasında yerini alıyor. Uzmanlar kanser hastalığını araştırmaya devam ederken, ortaya ilginç bir durum ortaya çıktı. Kanser riskini artıran o durum şaşırttı.

Kanserin teşhisinden yıllar önce görülen ortak durum açıklandı

Kanser hastalığı ile ilgili yapılan bir araştırmanın sonucuna göre travmatik yaşam olayları kanser hastalarının teşhis almadan önce yaşamış olabileceğini ortaya koyuyor. Özetle yaşanan travmatik olaylar ilerde kanser riskini artırabilir.

KANSERİ ARTIRAN TEMEL DURUMLAR

Uzmanlar kanserin aşırı alkol tüketimi, sigara bağımlılık ve aşırı yemek yeme gibi durumlardan tetiklenebileceğini yıllardır söylüyor. Ancak zaman içerisinde bu zararlı alışkanlıklar vücuttaki DNA’ya zarar vereceği için bağışıklık sistemini de direkt olarak düşürüyor.

Son yıllarda kansere ilişkin yapılan araştırma sonuçlarına göre kanserin aslında travmatik olaylardan da etkilenebileceği ortaya çıktı.

TRAVMATİK OLAYLAR NEDİR?

Travmatik olayların burada ne olduğu merak ediliyor. Bilim insanları iz bırakan acı bir boşanma, ani gelen ölüm, geçirilen ciddi bir kaza gibi durumları travmatik olay olarak tanımlıyor. Bu olayların acısı yıllar sonra travma sonrası stres bozukluğu olarak karşımıza çıkıyor. Yine aynı konu ile ilgili yapılan bir araştırmaya göre (2019) travmatik bir olay yaşanan kadınların travma sonrası stres bozukluğu gösterdiği ve yumurta kanserine yakalanma riskinin daha fazla olduğu ortaya çıktı.

NOT: Haberimiz teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER