Kanserin ilk belirtisi açıklandı! Çoğu kişide görülüyor

Dünyanın en sinsi ve en hızlı ilerleyen hastalıkları arasında olan kanser çağımızın en büyük problemleri arasında yerini alıyor. Kanser vakalarının hızla artması, günümüzde pek çok kişinin kanser belirtilerini araştırmasına neden oluyor. Kanserin ilk belirtisi ve detaylar haberimizde!

Kanserin ilk belirtisi açıklandı! Çoğu kişide görülüyor

Uzmanların kanser ile ilgili araştırmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan araştırmalara göre kanser vücutta ilk oluşmaya başladığı hücre ile birlikte vücudun farklı noktalarında belirti verebiliyor. Vücudumuzu bu noktada iyi tanıyarak belirtileri dikkate almamız gerekiyor. Bu şekilde erken teşhisle kanseri kısa sürede yenmek mümkün!

DSÖ BELİRTİLERİ AÇIKLADI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) kanser ile ilgili belirtileri açıkladı. Unutulmaması gerekiyor ki, kanserin belirtileri herkeste farklı bir şekilde görülebilir, seyredebilir. Bu noktada belirtiler başladığında ya da aşağıdaki belirtileri fark ettiğinizde bir uzmana muayene olmak önemli!

KANSERİN BELİRTİLERİ NE?

Kanser belirtilerinin farklılık gösterebileceği ve herkes tarafından aynı bir şekilde seyretmeyeceği unutulmamalıdır. Genel olarak kanserin temel belirtileri şu şekilde:

  1. Nefes darlığı ve birden ortaya çıkan hırıltılı nefes alma
  2. Lenf bezlerinde şişlik
  3. Geçmeyen öksürük
  4. Öksürüğün balgamlı olması ve kan gelmesi durumu
  5. Öksürürken göğüste ağrı hissi
  6. Dışkıda kan
  7. Sürekli devam eden mide ağrısı
  8. Kadınlarda adet durumunun normalden daha uzun sürmesi ve ağrıların artmaya başlaması
  9. Sürekli tokluk hissi, iştahsızlık ve ani kilo kayıpları
  10. Vücudun çeşitli yerlerinde iyileşmeyen yaralar

Genel olarak ifade edilen bu belirtiler kanser belirtisi olarak ifade ediliyor.

DÜZENLİ MUAYENE ŞART

Uzmanlar, kansere karşı tedbir almak için bağışıklığın güçlendirilmesi ve zararlı alışkanlıklardan uzak durulmasını öneriyor. Aynı zamanda ailesinde kanser öyküsü olanların da düzenli muayene ve kontrolle kendilerini kontrol etmelerinde yarar var.

Kanserin oluşum sebebi henüz bilinmemekle birlikte, herkesin kanser adayı olduğunun unutulamaması gerekiyor. Sinsi ve hızlı bir şekilde ilerleyen bu hastalığa karşı bağışıklığın güçlendirilmesi herkesin dikkat etmesi gereken maddeler arasında bulunuyor.

Not: Haberimiz kesin bir teşhis içermemektedir. Belirtilerden bazılarını fark etmeniz halinde uzman bir hekim görüşü alarak muayene olmanız önerilmektedir.

SONRAKİ HABER