Kalp sağlığı için haftada 5 gün 20'şer dakika egzersiz yapmak gerekiyor

Uzm. Dr. Nur Kamer Kaya İnalkaç, kalp damar hastalıklara karşı haftada 5 gün 20'şer dakika egzersiz yapmanın kalbi koruduğunu söyledi.

Kalp sağlığı için haftada 5 gün 20'şer dakika egzersiz yapmak gerekiyor

Kalp damar hastalıkları riskine karşı bazı önlemler alarak sağlıklı bir yaşam sürdürebilirsiniz. Uzm. Dr. Nur Kamer Kaya İnalkaç, kalp damar hastalıkları hakkında konuştu.

Uzm. Dr. Nur Kamer Kaya İnalkaç, kalp damar hastalıklarına karşı haftada 5 gün en az 20'şer dakika kesintisiz spor yapmanın gerekli olduğunu ifade etti. Kalp damar hastalıklarının dünyada ve Türkiye'de bir numaralı ölüm nedeni olmasının pek çok kişiyi endişelendirdiğini söyleyen İnalkaç, kalp damar hastalıkları riskine karşı, 40 yaş üzeri herkesin yılda bir kez kardiyolojik kontrolden geçmesini önerdi.

İnalkaç, "Kalp kendini yenileyebilen bir organ olmadığı için, en ufak bir hasarın bile oluşmaması asıl hedeftir. Hipertansiyon, diyabet ya da yüksek kolesterolünüz varsa, sigara içiyorsanız, diyet tarzınız uygun değilse ve hareketsiz bir yaşamınız varsa, kalp sağlığınızı korumak için bunları en doğru şekilde nasıl kontrol altına alabileceğinizi bilmelisiniz" dedi.

Kalp sağlığı için haftada 5 gün 20'şer dakika egzersiz yapmak gerekiyor

HAREKETSİZ BİR YAŞAM TARZI OLAN KİŞİLER DİKKAT!

Uzm. Dr. Nur Kamer Kaya İnalkaç, hareketsiz yaşamın etkilerinin çarpıntıdan başlayıp kalp damar hastalıklarına kadar ilerlediğini ifade etti. İnalkaç, "Hareketsiz bir yaşam tarzı olan kişilerin, aktif kişilere göre erken ölüm riskinin daha yüksek olduğu saptanmıştır. Haftada 5 gün, en az 20 dakika kesintisiz spor yapmanın, kalp damar hastalıklarından koruduğu da kanıtlanmıştır" diye konuştu.

Hareketsiz bir yaşam sağlığınızı olumsuz yönde etkiler. Kendi sağlığınız için haftada 5 gün en az 20 dakika spor yapmaya özen göstermeniz gerekiyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER