Kalp krizine neden olduğu ispatlandı! Sakın bu suları içmeyin!

Su tüketmek doktorların en çok üzerinde durdukları konu olurken yanlış bir şekilde tüketilen suyun kalp krizine neden olduğu ortaya çıkarıldı.

Kalp krizine neden olduğu ispatlandı! Sakın bu suları içmeyin!

İnsan sağlığı için su tüketmenin çok büyük bir önemi olduğu biliniyor. Su tüketimi yeterli miktarda yapılmadığında sağlık sorunlarına davetiye çıkarılıyor. Ancak su tüketiminde fayda sağlamak için doğru suları doğru şekilde içmek gerekiyor. Buna dikkat etmeyenler su tüketerek sağlıklı olmak isterken bir anda kendilerini ölüme kadar götürebiliyorlar.

EN SAĞLIKLI SU HANGİSİ?

Sağlıklı su denildiğinde bunu tespit etmek iç de kolay değil. Suyun sağlıklı olup olmadığını anlayabilmek için bazı testlerin yapılması gerekiyor. Ancak bunu yapmak hiç de kolay değil. Doğal kaynak suyu olarak bilinen suların içeriğinde sağlığa zararlı bileşenler olabiliyor. Belediyelerin su şebekelerinden gelen suların ne kadar sağlıklı olup olmadığı ise çok zor bir şekilde tespit edilebilir. Bu suların her zaman aynı içeriğe sahip olmayacakları biliniyor. En sağlıklı su için doğru şekilde muhafaza edilmiş paketli sular gösterilebiliyor.

KALP KRİZİNE NEDEN OLUYOR

Paketli sular çokça tercih ediliyor. Hem dışarıda pet şişelerden hem de evlerde veya iş yerlerinde plastik damacanalardan su içiliyor. Esasında bu sular sağlıklılar ama plastik şişe veya kap içerisine giren sular o kadar da sağlıklı olamıyorlar. Plastikler içerisinde bulunan mikroplastikler kolay bir şekilde suya bulaşabiliyorlar.

Suya bulaşan mikroplastikler gözle görülebilecek maddeler değil. Bundan dolayı berrak bir su içilirken içerisinde bolca mikroplastik olabilir. Mikroplastikler vücuda girdiğinde yapılan incelemelere göre kan basıncında artışa neden oluyorlar. Bu kan basıncı artışı aynı zamanda kalp krizini tetikliyor. Pet şişelerde muhafaza edilmiş suları içerek kalp krizi geçirmek uzmanlarca tespit edilmiş bir durum olarak açıklandı.

Öte yandan uzmanlar sağlıklı şekilde su tüketmek isteyenlerin pet şişeleri değil cam şişeleri tercih etmelerini öneriyorlar. Bu biraz daha masraflı bir iş olsa da insan sağlığı açısından bunun büyük bir önemi bulunuyor.

SONRAKİ HABER