İngiliz doktor yüksek tansiyona karşı iki yeni kural keşfetti!

Yüksek tansiyon önemli bir hastalık olmaya devam ederken doktorlar yüksek tansiyonu önlemek için iki önemli kural tespit ettiler. Ölüme kadar götürebilen yüksek tansiyon nasıl engellenir?

İngiliz doktor yüksek tansiyona karşı iki yeni kural keşfetti!

Yüksek tansiyon olarak bilinen hipertansiyon çok ciddi bir sağlık sorunudur. Bu hastalıkta kan tarafından damar duvarlarına basınç uygulanmaktadır. Bu basınç ile beraber baş ağrısı, mide bulantısı, net görememe, nefes alıp vermede güçlük, baş dönmesi gibi semptomlar görülüyor. Bu hastalığın tedavi edilmemesi durumunda iş hayatın kaybedilmesine kadar varabiliyor.

YÜKSEK TANSİYON İÇİN YENİ TESPİTLER!

Yüksek tansiyon hastalığının pençesine düşmek istemeyenlerin bazı önlemleri almaları gerekiyor. Bunların başında da sağlıklı beslenme geliyor. Sağlıklı beslenerek bu hastalıktan uzak durmak mümkün olabiliyor. Ancak uzmanlar yapılan son araştırmalarda bu hastalığı ortadan kaldırmak için iki önemli kuralı tespit ettiler.

İngiliz doktor Tim Spector uzun yıllara dayanan araştırmasının sonucunu bilimsel bir tıp dergisinde yayınladı. Burada yüksek tansiyonu önlemenin iki önemli kuralını paylaşan Tim Spector çok önemli bir tespit yaptı. Genellikle yüksek tansiyon için tuz tüketmekten kaçınmak gerekiyor. Ancak Tim Spector bu konuda bir tespit yaparak bunun yapılmasının tek başına bir anlamının olmayacağını belirtti.

Tim Spector yüksek tansiyona karşı ilk kuralın beslenmeye dikkat edilmesi olduğunu açıkladı. Aşırı işlenmiş gıdalardan uzak durulmasının altını çizen İngiliz doktor sebze ve meyve tüketimini artırmayı tavsiye ediyor. Bunun yapılması halinde yüksek tansiyonun düşeceğini belirten Tim Spector ikinci bir kural daha tespit etti.

Tim Spector yüksek tansiyon için önleyici tedbir olarak ikinci kuralın düzenli egzersiz yapılması olarak açıkladı. Sabah ve akşam 30 dakika tempolu yürüyüş yapılması durumunda yüksek tansiyonun kontrol altına alınacağını iddia eden İngiliz doktor yürüyüş yaparken tempolu yürümenin zayıflamaya katkı sunacağı ve zayıflama gerçekleştiğinde de kan basıncının azalacağını belirtti.

SONRAKİ HABER