İklim değişikliği alarmı: Sıcak gün sayısında artış olacak

İklim değişikliğinin hissedilebilir boyutlara ulaşmasının ardından artık sıcak gün sayısında da artış olacağı ifade edildi. Uzmanlar tarafından yapılan açıklama kapsamında insan sağlığına zararlarına da dikkat çekildi.

İklim değişikliği alarmı: Sıcak gün sayısında artış olacak

Türkiye'nin iklim değişikliği nedeniyle su stresi yaşayan ülkeler arasında yer aldığı ifade edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı ise suyun miktar ve kalite açısından korunması, geliştirilmesi ile verimli kullanılması için çeşitli adımlar atarken gerekli politikalarla da suyun korunması amaçlanıyor.

İklim değişikliği artık gözle görülür boyutlara ulaşırken uzmanlarda insan sağlığını etkileyecek olan tehlikelere dikkati çekmeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Afire Sever, “İklim değişikliği etkileriyle beraber sıcak günler sayısında artış olacak. Karla kaplı günler sayısında azalışlar yaşayacağız” değerlendirmesinde bulunurken özellikle su kullanımı konusunda önemli açıklamalara yer verdi.

''ALACAĞIMIZ BASİT YÖNTEMLERLE DAHİ SİZ SUYU VERİMLİ KULLANARAK AZ SU HARCAMIŞ OLACAKSINIZ”

İnsanlar ve biyoçeşitlilik için önem sırasında birinci olan su, hayatın devamlılığı için de büyük bir önem taşıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Sever, yaptığı açıklamada, su için yönetim stratejisinin büyük bir önem taşıdığını ve bu yönde adımlar atıldığını belirtti. Değişen iklim şartlarında suyun verimli kullanılması gerektiğini söyleyen Sever, Türkiye’de yarı kurak bir iklimin hakim olduğuna dikkati çekti.

İklim değişikliği alarmı: Sıcak gün sayısında artış olacak

“Bu değişen iklim şartlarından da en fazla olumsuz olarak etkilenecek bir ülke. Bunun biz etkilerini 2016 yılında modellerle ortaya koyduk. İklim değişikliği etkileriyle beraber sıcak günler sayısında artış olacak. Karla kaplı günler sayısında azalışlar yaşayacağız. Bununla beraber ani ve şiddetli yağışlarla beraber taşkın ile kuraklığı yaşayacağız” ifadelerini kullanan Sever, ''Alacağımız basit yöntemlerle dahi siz suyu verimli kullanarak az su harcamış olacaksınız” dedi. Değişen iklimle beraber vatandaşların da önlemler alarak su tüketimini azaltmaları gerektiğine vurgu yapıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER