İç mekanlarda klima kullanırken gözlerinizi koruyun!

Klima kullanımında artış yaşanması nedeniyle uzmanlar klima kullanırken bazı noktalara dikkat edilmesi konusunda uyarıyor.

İç mekanlarda klima kullanırken gözlerinizi koruyun!

Yaz aylarının gelmesiyle klima kullanımı yaygınlaştı. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Nilay Akagün, iç mekanlarda klima kullanımı hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Nilay Akagün, “İç mekanlarda klima kullanırken gözlerinizi koruyacak şekilde oturun” dedi. Göz sağlığı hakkında da konuşan Akagün, yazın sıcak ve kuru hava ile klima kullanımının artması ve tuz oranı yüksek deniz suyuna koruyucu gözlük kullanılmadan maruz kalınmasının gözlerde kuruluğa ve irritasyona neden olabileceğini ifade etti.

İç mekanlarda klima kullanırken gözlerinizi koruyun!

GÖZLERİNİZİ KORUYUN!

Dr. Akagün “Yeterince su tüketin ve suni gözyaşı damlaları kullanarak gözlerinizi nemli tutun. İç mekanlarda klima kullanırken gözlerinizi koruyacak şekilde oturun, doğrudan hava akımının altında kalmayın. Deniz ve havuza girmeden önce yüzme gözlüğü kullanmayı unutmayın” dedi.

Göz alerjileri hakkında konuşan Dr. Akagün, polenlerin yoğun olduğu yaz aylarının, alerjiye meyilli kişiler için göz alerjilerini tetikleyebileceğini belirtti. Akagün, özellikle polen yoğunluğunun yüksek olduğu günlerde dışarıda uzun süre kalmaktan kaçınılmasını, antialerjik göz damlaları ve gerekirse doktor tavsiyesiyle alerji ilaçları kullanılmasını tavsiye etti.

Dr. Akagün, klorun göze zarar verebileceğini anlatarak, herhangi bir göz rahatsızlığı yaşanması durumunda uzman doktora başvurulması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER