Herkes yanlış biliyormuş! Maden suyu tüketiminin en doğru şekli!

Maden suyu mineraller açısında insan sağlığına oldukça faydalı bir içecek olurken yanlış kullanılması tüm faydasını alıp götürüyor. Maden suyu en doğru şekilde ne zaman ve nasıl içilmelidir?

Herkes yanlış biliyormuş! Maden suyu tüketiminin en doğru şekli!

Maden suyu her doktorun tavsiyeleri arasına giriyor. Özellikle de doğal maden suyu tüketmek vücudun ihtiyacı olan çoğu minerali karşılamaya yardımcı olabiliyor. Bu takviyeler ile beraber daha sağlıklı olmak mümkün. Ancak elbette maden suyunu doğru bir şekilde tüketmek gerekiyor. Bunu yapmayanlar ise görmek istedikleri faydayı göremiyorlar.

EN İYİ MADEN SUYU HANGİSİ?

Tüketilmesi gereken doğal maden suları içerisinde yer alan minerallerin türleri farklı farklı olabiliyor. Bunlar maden sularının içeriklerinde yazılı oluyor. En iyisi hakkında çeşitli rivayetler olsa da dikkat edilmesi gereken doğal maden suyu olup olmadığıdır. Genellikle doğal maden suyu ile soda karıştırılmaktadır. Bunların arasında en sağlıklı olanı doğal maden suyudur ve o tercih edilmelidir.

NASIL İÇİLMELİ?

Maden suyu içilecekse bunun bir yöntemi bulunmaktadır. Genellikle maden suyu şişesi açılıp bardağa dökülerek içilmektedir. Ancak bu yanlış bir uygulamadır. Maden suyu içerisinde belirli miktarlarda gaz bulunmaktadır. Bu gaz hava ile temas ettikçe etkisini kaybetmektedir ve mineraller buharlaşmaktadır. Bardağa dökülünce bu fiziksel işlem gerçekleşiyor ve maden suyunun mineralleri azalıyor. Bundan dolayı maden suyu şişeden içilmelidir.

NE ZAMAN İÇİLMELİ?

Maden suyunun hemen yemeklerin ardından içilmesini gelenek haline getirmiş çok sayıda kişi bulunuyor. Bu oldukça yanlış bir hareket olacaktır. Maden suyu yemeklerden en az 1-2 saat sonra içilmelidir. Yemek yenildiğinde mide bu yiyecekleri sindirmek için asit salgılar ve maden suyu içildiğinde bu asit etkisi zayıflar. Akabinde ise sindirim gecikir ve sindirim bozuklukları oluşur. Bunu engellemenin yolu ise yemeklerin hemen ardından maden suyu içmemekten geçiyor.

SONRAKİ HABER