Düzenli diş bakımı ve temizliği sağlıklı dişler için büyük önem taşırken gömülü dişler için uyarı yapıldı. İstatistiksel olarak en çok yaşanan diş sorunları arasında yer alan gömülü diş sorunun tedavi edilmediği takdirde daha ciddi sorunlara yol açabileceği konusunda uyarılar yapan doktorlar zamanla iltihap, ağrı ve şişlik yaşanabileceğini belirttiler.
GÖMÜLÜ DİŞ TEDAVİ EDİLMEZSE NE OLUR?
Hastaneden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Aktaş, çene kemiğinde tamamen ya da kısmen kalan, genellikle azı dişlerinde, özellikle 20'lik dişlerde sıkça karşılaşılan gömülü dişlerin ağrı, şişlik ve iltihap gibi rahatsızlıklara yol açabileceğini belirtti.
Bu durumun tedavi edilmemesi halinde diş kaybı, çene yapısında bozulma ve daha ciddi enfeksiyon riski oluşturabileceğini vurgulayan Aktaş, "Gömülü dişler, zamanla çevre dokularda hasara yol açarak daha karmaşık tedavi süreçlerini gerektirebilir." uyarısında bulundu.
Doktorar gömülü dişin en çok 20'lik dişlerde görüldüğünü belirterek gömülü kalan dişlerin zamanla ağrı ve çeşitli enfeksiyonlara davetiye çıkardıklarını ifade ettiler. Yaşanan sorunun çekilecek olan panoramik röntgen ile tanı alabileceği belitilirken gömülü dişlerin erken dönemde fark edilmesi durumunda daha kolay tedavi edilebileceği belirtilerek düzenli diş hekimi kontrolünün önemine dikkat çekildi.