Her gün bardak bardak içiyoruz! Felç riskini yüzde 25 yükseltiyor!

Her gün tüketilen bazı içecekler için çok önemli bir sağlık uyarısı yapıldı. 27 ülkede yapılan araştırmada çıkan sonuç herkesi korkuttu. Hangi içecekler felç riskine neden oluyor?

Her gün bardak bardak içiyoruz! Felç riskini yüzde 25 yükseltiyor!

Gazlı içecekler ve kahve ile ilgili olarak kapsamlı bir araştırma yapıldı. Bu araştırmada 27 ülkeden katılım gösterilirken 30 bin kişi incelendi. Araştırma sonucundan ise oldukça endişe verici bir veri çıktı. Buna göre her gün içilebilen bazı içeceklerin insanlarda felç riskini yükselttiği belirlendi. Bu içecekleri fazla miktarda tüketmek dönüşü olmayan sağlık sorunlarına neden oluyor.

KAHVE İÇERKEN DOZU AŞMAYIN

Kahve çok sağlıklı bir içecek olarak tavsiye ediliyor. Ancak yapılan araştırmada çıkan sonuç kahve içerken çok dikkatli olunması gerektiğini ortaya koyuyor. Kahve tüketenler eğer dozu aşarlar ise felç riski ile karşı karşıya kalıyorlar. Günde dört fincandan fazla kahve içenler için felç riski oldukça yükseliyor. Bundan dolayı kahve tüketiminde oldukça dikkat etmek gerekiyor.

GAZLI İÇECEKLERİN ZARARI İSPAT EDİLDİ

Gazlı içecekler çok sevilse de sağlık açısından hiç de masum değiller. Gazlı içecek tüketenler üzerinde yapılan araştırmaya göre bu kişiler çok büyük bir risk altına giriyorlar. Günde iki veya daha fazla sayıda gazlı içecek içen kişilerde felç riskinin yüzde 25 oranında yükseldiği tespit edildi. Bundan dolayı gazlı içecek içilirken günlük miktara ayrıca özen göstermek icap ediyor. Bu miktarı ayarlayamayanların çok büyük bir sağlık sorunu ile karşı karşıya kaldıkları tespit edildi.

Öte yandan meyve suları için de uyarı yapıldı. Meyve suları sağlıklı olarak bilinir ama bunların da detaylarında korkutucu gerçekler ortaya çıkıyor. Meyve suları taze meyvelerden üretilmiyor. Bu içecekler meyvelerin konsantrelerinden, şekerlerden ve koruyucu maddelerden üretiliyor. Tüm bunların yine felç riskini yükselttiği belirlendi.

SONRAKİ HABER