İnsanlık tarihi boyunca ihtiyaçlara ve imkanlara göre beslenme alışkanlıkları değişkenlik arz etmiştir. Özellikle son 50 yıllık süreçte hızlı bir değişim süreci yaşanıyor. Gelişen teknoloji ile beraber insanların günlük yaşamlarından beslenme alışkanlıklarına kadar her şey değişti. Hayat her geçen gün daha hızlı yaşanırken beslenme alışkanlıkları da hızlı tüketime adapte oluyor. Bu durum beraberinde bazı sağlık risklerini de getiriyor.
HAZIR GIDALAR ZEHİR SAÇIYOR
Hazır gıdalar artık herkesin vazgeçilmezi haline geldi. İnsanlar gün boyunca yoğun bir yaşam içerisinde kalıp akşam eve geldiklerinde saatlerce yemek yapmak için zaman harcayamıyorlar. Bunun yerine pratik olan ve kısa sürede hazırlanan hazır gıdalar tercih ediliyor. Bu gıda ürünleri ile beslenenler ise kelimenin tam anlamıyla kendilerini zehirliyorlar.
Hazır gıda üretimi yapılırken tamamen doğallıktan uzaklaşılıyor. Bu üretimin ana odağını raf ömrünün uzun olması oluşturuyor. Bunu sağlamak için de çeşitli kimyasal maddelerden yardım alınıyor. Bu kimyasal maddeler gıda ürünlerini daha uzun süre dayanır hale getiriyor ama bu sefer de sağlık riski ortaya çıkıyor. Son yıllarda kanser hastalığının çok daha fazla yaygınlaşmasının ana nedeni bu durumdan kaynaklanıyor.
Kanser hastalığına neden olabilecek gıda ürünleri sınıflandırıldığında çok enteresan bir görüntü ortaya çıkıyor. Hazır çorba, bulyon, hazır konserve, ketçap, domates sosları, işlenmiş et ürünleri, hazır yemekler bu listede yer alıyorlar. Kanser hastalığında korunmak için doğal gıda ürünlerine yönelmek gerekiyor.