Hastaneler dolup taşıyor! Yeni salgın tüm Türkiye'yi etkiledi herkes hasta

Kara kış geldi, hastalıklar arttı. Tüm Türkiye'de hastaneler dolup taşarken doktor randevusu bulmak da zorlaştı. Vatandaşlar hastalıkların artmasıyla Covid-19'un yeni varyantının etkili olup olmadığını merak ederken konuyla ilgili açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi.

Hastaneler dolup taşıyor! Yeni salgın tüm Türkiye'yi etkiledi herkes hasta

Kara kış tüm Türkiye'de etkili olmaya başladı. Kış aylarının başlamasıyla hastalıklar da giderek artarken özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarında ciddi bir artış gözlemleniyor. Vatandaşlar ise Covid-19'un yeni varyantının etkili olduğu yönündeki iddialar nedeniyle endişelerini dile getiriyor.

Konu ile ilgi açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının son dönemde arttığını belirten Bakan Koca, her yıl kış aylarında olduğu gibi bu yıl da aynı şekilde artış olduğunu kaydetti. Bu hastalıkların büyük bir çoğunluğunun belirtilerinin 3 ila 10 gün içerisinde sonlandığını da aktaran Koca, hastalıkların ağrı kesici ve ateş düşürücülerle çözülebileceğini, beraberinde dengeli beslenme ve istirahat ile de tamamen atlatılacağını söyledi.

Hastaneler dolup taşıyor! Yeni salgın tüm Türkiye'yi etkiledi herkes hasta

Üst solunum yolu hastalıklarında öncelikle aile hekimlikleri, işyeri hekimlikleri gibi birinci basamak sağlık kuruluşlarına başvurmanın önemine de Bakan Koca paylaşımında değindi.

Peki salgın hastalılardan nasıl korunulur? İşte, salgın hastalıklardan korunmanız için yapmanız gerekenler:

KENDİNE İYİ BAK, DENGELİ BESLEN

Hastaneler dolup taşıyor! Yeni salgın tüm Türkiye'yi etkiledi herkes hasta - Resim : 2

Kış aylarının vazgeçilmezi salgın hastalıklardan korunma yöntemleri çeşitli olsa da temelde sağlıklı beslenmek ve kendinize iyi bakmanız yeterli olacaktır. Öte yandan, insanlarla yakın temastan kaçınmak ve hijyene dikkat etmek, kalabalıkta maske kullanmak, bulunulan kapalı ortamı havalandırmak, C vitamini deposu besinler tüketmek ve bol su içmek salgın hastalıklardan korunmak için en çok dikkat edilmesi gereken noktalar.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER