Hastane randevusu nasıl onaylanır, nasıl iptal edilir? MHRS randevu saati onayı ve iptal etme

Hastanelerden randevu alanları ilgilendiren 'onaylı randevu' sistemi ile ilgili sorular gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Hastaneden randevu alanlar onay kodu ile ilgili bilgi sahibi olmak istiyor. Bu çerçevede MHRS randevu saati onayı ve iptal etme ile ilgili detayları derledik.

Hastane randevusu nasıl onaylanır, nasıl iptal edilir? MHRS randevu saati onayı ve iptal etme

Hastanelerde Onaylı Randevu Sistemi'nin başlaması ile beraber merak edilen pek çok soruya da yanıt aranmaya başladı. ‘’Hastane randevusu nasıl onaylanır, nasıl iptal edilir? MHRS randevu saati onayı ve iptal etme nasıl yapılır?'' gibi sorulara yanıt aranırken hastanelerden randevu alanları yakından ilgilendiren 'onaylı randevu' sistemi ile ilgili detaylar gündeme geldi.

Hastaneden randevu alan ve bu randevusunu kaçırmak istemeyenler, hastane randevu onaylamasının nasıl yapılacağını merak ediyor. Onaylı Randevu Sistemi, hastanelere ve hekimlere zamanı verimli kullanma imkanı sunan, randevuların iptal edilmesinin ardından boş kalan kapasitenin hizmet bekleyen hastalar için kullanılmasını sağlayacak olan yeni bir uygulama olarak duyuruldu. Bu uygulama ile beraber merak dilen soruların yanıtlarını da derledik.

HASTANEYE GİTMEK İÇİN RANDEVU ONAYI ŞART MI?

Randevu tarihinden bir gün önce, akşam saat 20.00'ye kadar kişilerin randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini bildirmesi şartının aranacağı yeni sistemde "www.mhrs.gov.tr" resmi internet sitesi, mobil uygulama ve "ALO 182" çağrı merkezi olmak üzere tüm kanallar üzerinden onay verilebilecek. Randevu tarihinden 1 gün önce saat 20.00'ye kadar "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama ve ALO 182 çağrı merkezi aracılığıyla iptal işlemleri gerçekleştirilebilecek.

Hastane randevusu nasıl onaylanır, nasıl iptal edilir? MHRS randevu saati onayı ve iptal etme

Randevusunu onayladığı halde gitmeyen kişilerin, aynı branş için 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanacak. Üzerinde herhangi bir işlem yapılmayan randevular, bir gün önce 20.00'de otomatik olarak iptal edilecek. Gerekli tüm bilgilere ALO 182 Çağrı Merkezi üzerinde ulaşılabilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER