Hapşırık nöbetleri için Ankara’da tedavi gören kadın taburcu oluyor

Batman’da yaşayan Benazir Aydın 18 Eylül’de başlayan hapşırık krizleri için Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurmuştu. Ancak burada tedaviden bir yanıt alamayan genç kadın Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne sevk edilmişti. Aktarılan son habere göre aydın, yarın taburcu oluyor.

Hapşırık nöbetleri için Ankara’da tedavi gören kadın taburcu oluyor

Aktarılan son habere göre 2 Ekim tarihinden bu yana Ankara’da tedavi gören Aydın yarın taburcu olacak. 35 günlük tedavisi sonrasında sağlığına kavuşan kadına 4 kere sinir blokajı tedavisi uygulandı.

Batman’dan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne gelen Aydın’a teşhis konulabilmesi için psikiyatri, kulak burun boğaz ve dahiliye bölümü gibi pek çok bölümden doktor gelerek muayene etti.

Trigeminal sinirde hapşırma refleksi oluştuğu için hapşırma nöbeti geçiren Benazir Aydın, yarın taburcu edilecek.

2 EKİM'DE ANKARA'YA SEVK EDİLMİŞTİ

Batman'da 18 Eylül'de hapşırma nöbetleri üzerine Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Benazir Aydın, ileri tetkik ve tedavi için 2 Ekim'de Ankara Bilkent Şehir Hastanesine sevk edilmişti.

4 KERE SİNİR BLOKAJI TEDAVİSİ UYGULANDI

Edinilen bilgilere göre, sevk edildiği günden bu yana Aydın'a Nöroloji, Psikiyatri, Kulak Burun Boğaz, İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları ve Dahiliye bölümünden farklı doktorlar teşhis koyabilmek için çeşitli testler uyguladı. 20 gündür tedavi altında tutulan Aydın'a, trigeminal sinirde hapşırma refleksi oluştuğu gerekçesiyle 4 kere sinir blokajı tedavisi uygulandığı öğrenildi. Uygulanan enjeksiyon tedavisi sayesinde sağlık durumu iyiye giden ve 35 gün sonra sağlığına kavuşan Aydın'ın yarın taburcu edileceği ifade edildi.

TEDAVİ 35 GÜN SÜRDÜ

Hapşırma krizlerinin ilk dönemlerde sadece uyuyunca hapşırıklarının durduğunu ifade eden genç kadın, krizleri yüzünden yemek yiyemediğini hatta su bile içemediğini söylemişti. 35 günlük tedavinin ardından Aydın, sağlığına kavuştu.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER