Güneş koruyucu sadece yüze değil tüm vücuda sürülmeli!

Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Uzun, güneş ışınları hakkında bilgi vererek, güneş koruyucunun önemine değindi.

Güneş koruyucu sadece yüze değil tüm vücuda sürülmeli!

Uzmanlar, yaz aylarının gelmesiyle güneş ışınları hakkında vatandaşları uyarıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Uzun, güneş ışınları hakkında bilgi verdi.

Güneş ışınlarının bazı hastalıkları alevlendirdiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Uzun, yazın oluşan güneş lekeleri ve hastalıkları hakkında bilgilendirdi.

Güneş koruyucu sadece yüze değil tüm vücuda sürülmeli!

11.00 - 16.00 ARASINA DİKKAT!

Mehmet Uzun, “Yaz aylarının geldiğini güneşin etkili olduğu bölgelerde çok hissediyoruz. Özellikle 11.00 - 16.00 arasında ultraviyole ışınları en yoğun geldiği zamanlardır. Mümkünse bu dönemde çok dışarı çıkmamak gerekiyor" diyerek uyardı.

Güneş koruyucu sadece yüze değil tüm vücuda sürülmeli! - Resim : 2

GÜNEŞ KORUYUCUYU 3-4 SAATTE BİR YENİLEYİN

Güneş koruyucular ve fiziksel güneş korunma önlemlerinin çok kıymetli olduğunu söyleyen Uzun, "Güneş koruyucu hem ultraviyole A - B içermelidir. Ultraviyole A koruma olup olmamasına çok dikkat etmemiz gerekiyor. En iyi güneş koruyucuda olsa sabah sürüp bir daha tekrar edilmeyen güneş koruyucunun bize faydası yoktur. 3 - 4 saatte bir yenilemek gerekiyor. Fiziksel korumada gözlük, uzun kollu kıyafetler giyinilmesi ve de mümkünse açık ton giyesileri tercih etmek gerek” dedi.

Güneş ışınlarının bazı hastalıkları daha da arttırdığını belirten Uzman Mehmet Uzun, "Lupus hastaları, gül hastalığı, güneş alerjisi olanlar ve güneşle tetiklenen bizim bazı dermatolojik hastalıklarımız. Vitiligo hastalığı olanların çok daha dikkat etmesi gerekiyor" diye konuştu.

GÜNEŞ KORUYUCUYU TÜM VÜCUDA SÜRMENİZ GEREKİYOR

Uzman Mehmet Uzun, güneş koruyucunun sadece yüze değil tüm vücuda sürülmesi gerektiğini söyledi. Su tüketiminin önemine değinen Uzun, bol su içmenin cildi nemlendirdiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER