Gözlük camı nasıl temizlenir, nelere dikkat etmek gerekir?

Gözlük kullanan insanların en sık karşılaştığı problemlerden biri de gözlük camının kirlenmesidir. Gözlük camını iyi bir şekilde temizlemenin bazı püf noktaları bulunuyor.

Gözlük camı nasıl temizlenir, nelere dikkat etmek gerekir?

Gözlük kullanımında temizlik, sağlık açısından büyük önem taşıyor. Gözlük camının sık sık kirlenmesi nedeniyle vatandaşlar gözlük camının hangi yöntemlerle temizleneceğini araştırıyor.

Gözlük camının temizliği gözlüğün ömrünü uzatarak kullanım açısından büyük fayda sağlar. Gözlük camı temizliğine dikkat edilmesi gereken birkaç durum vardır. Doğru bir yöntemle temizlenmeyen gözlük camı, sizi gün içinde rahatsız eder. Birkaç yöntem ile gözlük camınızı tertemiz yapabilirsiniz.

Gözlük camı nasıl temizlenir, nelere dikkat etmek gerekir?

GÖZLÜK CAMINI TEMİZLERKEN CAMI ÇİZMEYİN

Temizleme spreyi ile mikro fiber bez gibi güvenli malzemeler kullanarak gözlüklerin temizlenmesi önerilir ancak sirkeli su, bebek şampuanlı su ve sabunlu su gibi alternatif çözümler de bulunuyor.

Her firmanın üretim malzemesi farklılık gösterdiğinden temizleme yöntemleri gözlük camınıza ya da gözlük çerçevesine zarar verebilir. Gözlük camı temizlerken camı çizmemek gerekiyor. Dolayısıyla camı silerken kullandığınız malzemeleri seçerken hassas olmalısınız. Gözlüklerin çeşitli markaları olduğundan her gözlük aynı yöntemle temizlenmeyebilir.

Gözlük camının en az hasar alması için sert zeminler ile temas edilmemesine dikkat etmek gerekir. Gözlüğünüz için en iyi temizleme yöntemi olarak bir optisyene danışılması tavsiye edilir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER